Elindult a sportolanemzet.hu

MTI Sajtóadatbank, 2013. szeptember 15. 10:23

Tematikus, össznemzeti sportplatform indult kedden, Szegeden; a sportolanemzet.hu weboldal minden sportágban igyekszik minden fontos információt megadni - mondta el a projekt vezetője.

Hoffmann Pál kifejtette: ez egy platform azoknak, akik szeretik a sportot, akik sportolnak vagy sportolni szeretnének, akár egyedül, akár társakkal vagy csapatban, kezdőktől az élsportolókig.
 

Az oldal több mint 400 sportágban tartalmaz tematikus információkat, a határon innen és túlról érdeklődők számára. A szakmai hátteret a honlaphoz az SZTE Testnevelési és Sporttudományi Intézete biztosította.     A szakember elmondta: a weblap lehetőséget teremt arra, hogy az érdeklődők az egyes sportágakkal megismerkedjenek. A portál tudásalapú, informatív oldal, melynek célja, hogy összehozza a sportkedvelőket. A megjelenő híreket a tervek szerint az aktív résztvevők írják majd, mert, mint megjegyezte: "azt gondoljuk, hogy a sportot megszerettetni a megélt élményeken keresztül lehet".
 

Egy olyan éves eseménynaptár is található az oldalon, amely eddig sehol nem volt fellelhető, akár egyes sportágakra szűrve. A honlapon a külhoni magyarok csapatai is meg tudnak jelenni, ami segíti a sportkapcsolatok építését - tette hozzá.     Két ütemben indul az oldal. Keddtől sportolók, csapatok, edzők, egyesületek, klubok, a sportolásra alkalmas helyek tudnak regisztrálni, a hó végétől pedig a sportegészségügy, a média résztvevők, intézmények és a sporteszközt, -felszerelést gyártó cégek is be tudnak majd jelentkezni.