Még két hétig lehet jelölni a Kovács Attila-díjra

Czipperer Dia, 2013. szeptember 16. 15:34

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT), az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és az Informatika a Társadalomért Egyesület (Infotér) idén is odaítéli „Az év informatikai újságírója” díjat, amelyre még két hétig lehet nevezni.

 

A díj az idei év munkájának elismeréséül szolgál, méghozzá olyan újságíró számára, aki sokat tett az infokommunikáció népszerűsítéséért. Az NJSZT által kiadott közleményben az alábbi ismérvek jellemzik Az év informatikai újságíróját: olyan ember, aki „átfogó képet adott az információs társadalom életminőséget javító képességeiről, adottságairól, felhívta a figyelmet az új lehetőségekkel járó új típusú veszélyekre, illetve beszámolt a modern infokommunikáció mindennapi életre gyakorolt hatásáról is. A díjra jelöltek között szerepelhetnek mind a nyomtatott, mind az elektronikus (TV, rádió) és online média képviselői, így akár bloggerek is.”

 

A díjra idén, korábbi évektől eltérően nem csak jelölni, hanem önállóan pályázni is lehet. Mindezt október 1-éig lehet megtenni. Olvasók, korábbi díjazottak is jelölhetnek, illetve azok pályázatát is várják, akik korábban jelöltek voltak, ám pályázatukat nem díjazták.

 

A díjról, zsűriről további információkat korábbi hírünkben olvashat.