Az Epson belép a direkt textilnyomtatás piacára

forrás: Prím Online, 2013. szeptember 17. 12:48

Az Epson bővíti textilnyomtató választékát a cég első direkt pólónyomtatójával, a SureColor SC-F2000 készülékkel.  A textilnyomtatási piac 2014-re várhatóan eléri a 200 millió eurós forgalmat, amelyből – a SureColor SC-F2000 funkcióinak köszönhetően – a kis- és középvállalkozások is profitálhatnak. A készülék nagy teljesítménye alacsony karbantartási igénnyel és üzemeltetési költséggel párosul, így lehetővé teszi, hogy a vállalkozások pólónyomtatási szolgáltatással bővítsék kínálatukat.

Az online pólóüzletek, a pólónyomtatási szolgáltatók és vállalati felhasználók egyaránt kihasználhatják az SC-F2000 előnyeit, amely tartós és bőrbarát tintát használ. A felhasználó igény szerint konfigurálhatja a rendszert; választhatja a dupla CMYK tintakészletet fehérszínű pólók nyomtatásához, valamint a CMYK + 4 fehér tintakombinációt színes pólók készítéséhez.

A csomag tartalmazza a Garment Creator szoftvert, amely költségszámítási funkciót is kínál. A szoftver az egyes nyomtatási feladatok során felhasznált tinta mennyisége és költsége alapján kiszámítja a nyomtatás várható költségét, továbbá lehetővé teszi a megfelelő adókulcs, illetve kedvezmények beállítását is. A szoftver teret enged a tervezők kreativitásának is, hiszen könnyedén készíthetnek testreszabott, szemkápráztató mintákat pólókra, sapkákra vagy táskákra, egészen 25 mm vastagságig.
 
Az Epson tartós TFP nyomtatófejével rendelkező SC-F2000 fehér pólóra alig 27 másodperc alatt nyomtat kétszínű módban, mindez sötét pólóra, színes és fehér tintával 111 másodperc. Így a gyors kivitelezés nem megy a minőség rovására.

A SureColor SC-F2000 és az Epson UltraChrome DG tinta – amely 250 és 600 ml-es patronos kiszerelésben vásárolható meg – együttes használata, a fehér tinta nagy ellenállóságának köszönhetően ideális a sötét szövetre történő nyomtatáshoz. A fehér tinta keringető rendszere megakadályozza a részecskék leülepedését, illetve a fúvókák eltömődését, ezzel növeli a hatékonyságot, és biztosítja a határidők folyamatos betartását.

A SC-F2000 a szabályos tintacsepp formával és precíz tintacsepp-elhelyezéssel akár 1440x1440 dpi felbontást is képes kezelni, míg a széles nyomtatható színtér az élénk színekről, az éles kontrasztokról és a lágy átmenetekről gondoskodik.

Amellett, hogy minőségét hosszan megőrzi, az Epson UltraChrome DG tintája kíméletes a környezethez. A környezetbarát tinta elnyerte az Oeko-Tex® Standard 100 részleges tanúsítványát, tehát káros anyagoktól mentes.

A SureColor SC-F2000 2013 novemberétől lesz kapható.