Legmagasabb szintű biztonsági tanúsítványt kapott a Cyberoam

forrás: Prím Online, 2013. szeptember 18. 16:24

A Cyberoam  a világ egyik leggyorsabban fejlődő hálózatbiztonsági termékeket gyártó vállalata  bejelentette, hogy Layer 8 felhasználói azonosítóra épülő tűzfala elnyerte az Evaluation Assurance Level 4+ (EAL4+) szintű Common Criteria tanúsítványt, amely a jelenleg legmagasabb biztonségi szint.

A Cyberoam elnyerte a Common Criteria EAL4+ tanúsítványát. A Common Criteria nemzetközileg elfogadott standardok gyűjtőneve (ISO/IEC 15408), amely az IT biztonsági termékek biztonsági funkcióinak és képességeinek állít közös megegyezésen nyugvó minősítési keretet. Jelenleg az EAL4+ a legmagasabb biztonsági szint, amelyet világszerte elismernek. A tanúsítványt az elmúlt héten a floridai Orlandóban megtartott Nemzetközi Common Criteria Konferencián ítélték oda a Cyberoamnak.

 

 

„A Common Criteria EAL4+ tanúsítvánnyal tovább erősítjük jelenlétünket a vállalati és a kormányzati szervezetek körébe, ahol a biztonság kiemelten fontos követelmény.” – nyilatkozta Béres Péter, a Cyberoam magyarországi disztribútora, a Sicontact Kft. vezető IT tanácsadója. „Ez az eredmény csak tovább erősíti elkötelezettségünket, hogy ügyfeleink számára olyan hálózatbiztonsági termékeket szállítsunk, amelyek egyrészt megfelelnek az iparág legmagasabb biztonsági előírásainak, másrészt ügyfeleink növekvő biztonsági igényeivel is találkoznak.”

 

Ez az eredmény egy újabb jelentős elismerés a Cyberoam eddigi iparági tanúsítványai és hálózatbiztonsági technológiákat hitelesítő bizonyítványai mellett, amely többek között tartalmazza az ISO 20000, az UTM Level 5 Checkmark és ICSA Labs Firewall tanúsítványokat is. A Cyberoam tartani kívánja vezető szerepét abban, hogy folyamatosan fejlődő minőséget biztosít újgenerációs biztonsági technológiáival és világszínvonalú ügyfél-támogatási rendszerével.

 

A Common Criteris tanúsítvány megszerzésében a Cyberoam a Corsec Security és az Epoche & Espri tanácsadó cégekkel működött együtt.