Nem kért internetes reklámmal vertek át 577 céget

MTI Sajtóadatbank, 2013. szeptember 20. 09:18

Üzletszerűen elkövetett csalás és annak kísérlete miatt vádemelést javasol a tatai rendőrség egy férfi ellen, aki megbízás nélkül reklámozott cégeket az interneten, majd a szolgáltatás díjáról számlát és fizetési felszólítást küldött - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.

A sajtószolgálat tájékoztatása szerint a 27 éves férfi több internetes honlapot hozott létre, melyeken a sértetteket megjelentette, majd számlát küldött nekik és az adatokat úgy tüntette fel, mintha egy létező megállapodás alapján valós szolgáltatásért cserébe kérné a pénzt. Az üzleti kapcsolatot színlelő társaságot egy tatai cég jelentette fel, miután 2012. február 29-én korábbi együttműködésre hivatkozva a csalótól fizetési felszólítást kapott. A rendőrök azonosították a számlákat postázó cég mögött álló férfit, közben a közel kétéves rendőrségi eljárás alatt a károsultak száma folyamatosan gyarapodott.
 

A férfi vállalkozások, önkormányzatok, iskolák, alapítványok százaitól csalt ki pénzt 2011-ben és 2012-ben. Cs. Gábort 577 rendbeli csalással, illetve csalás kísérletével gyanúsította meg a rendőrség.