Elhárították a hibát a Gmailben

Czipperer Dia, 2013. szeptember 24. 10:51

A Google tegnap megerősítette, hogy gondok merültek fel a Gmailnél: késtek az üzenetek, és a mellékletek letöltése is problémás volt. Mára sikerült orvosolni a problémát.

Tegnap több felhasználónál is előfordulhatott, hogy korábbi emailek érkeztek a Gmail postaládába, valamint az is előfordulhat, hogy az új emaileket nem kapták meg azonnal. A mellékletek feltöltésénél is érzékelhető volt, hogy valami nincs rendben. A Google tegnap úgy nyilatkozott, hogy valóban problémákat tapasztaltak a platformnál, amelyet már vizsgálnak.

 

Ezt azonban nem minden felhasználó tapasztalhatta, először csupán 0,024 százalékuknál, majd nagyjából a userek felénél jelentkezett. A Gmail szerviz oldalán olvashatjuk, hogy tegnap estére 50% alá csökkent ez a szám.

 

Ma hajnalban azt írták az oldalon, hogy tudták, hogy a problémát orvosolni kell, és munkatársak folyamatosan dolgoztak rajta. Az adatok alapján tegnap az üzenetek 29,1%-a érkezett meg késve a postaládákba, az átlagos késési idő pedig 2,6 másodperc volt, ám egyes leveleknél ez kitolódhatott.

 

Mostanra sikerült megoldani a problémát: az üzenetküldés és a mellékletek csatolása is már normálisan működik. Bár először már estére ígérték a hiba elhárítását, hajnalra sikerült csak teljesen megoldani.

 

A Gmail csapat tájékoztatta a felhasználókat, hogy ez a hiba egy funkciók működésére nem volt hatással.

 

Forrás: Google.com, Mashable.com