Egyetemisták fejlesztéseit támogatja a Siemens

forrás: Prím Online, 2013. szeptember 28. 10:53

Másfél millió forinttal támogatja a műegyetemi diákok kezdeményezéseit a Siemens. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Pro Progressio Alapítványának pályázatán elnyert támogatást a hallgatók többek között egy könnyűszerkezetes vasúti jármű építésére és a LEGO irányítástechnikai laborjához kapcsolódó fejlesztésre használják fel. Együttműködésüket tavasszal hosszabbították meg, melynek egyik eleme a mostani pályázat is. 

Négy hallgatói projekt összesen másfél millió forintos támogatásáról döntött a BME Pro Progressio Alapítványának pályázatát elbíráló szakmai bizottság. A döntés során azt tartották elsősorban szem előtt, hogy az innovatív hallgatói kezdeményezések hosszú távon a lehető legtöbb diák szakmai fejlődéshez járuljanak hozzá.

 

 

A Közlekedésmérnöki Szakkollégium könnyűszerkezetes vasúti jármű építésére fordíthatja a pályázati forrást, amely a gyakorlati tudás elmélyítését erősíti. Az Energetikai Szakkollégium munkájának támogatására, rendszeres vitafórumok megszervezésére, a Simonyi Károly Szakkollégium pedig a LEGO irányítástechnikai laborjához kapcsolódó fejlesztésére használhatja fel a pályázati forrást. A BME Mechatronikai Szakosztálya laborfejlesztésre és szabályozástechnikai demo rendszer fejlesztésére kapott támogatást, amely hosszú távon növelheti majd az oktatás színvonalát.

 

 

A pályázati támogatás nyerteseinek Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója adta át a „Hallgatók a szakmai kiválóságért” elismerést. A Siemens tavasszal hosszabbította meg a másfél évtizede fennálló stratégiai partnerségét a BME-vel, emellett az elmúlt években több hazai egyetemmel is együttműködési megállapodást kötött. Ezek keretében a vállalat összesen listaáron egymilliárd forintot meghaladó értékű szoftvertámogatásban részesített több műszaki felsőoktatási intézményt, illetve egyetemisták projektjeihez, ígéretes fejlesztéseihez biztosított támogatást.