Kibertámadás érte az Adobe-ot

Czipperer Dia, 2013. október 4. 12:34

Az Adobe tegnap közölte, hogy hackertámadás áldozata, melynek során mintegy 2,9 millió felhasználó adatait lopták el.

A támadás során  ellopták a vállalat egyes ügyfeleinek a felhasználónevét és a jelszavát, valamint a bankkártyájának kódját is. Emellett a számítógépes hackerek a vállalat néhány népszerű számítógépes termékének a forráskódjait is ellopták.

 

 

Az Adobe úgy próbál védekezni, hogy felhasználóinak jelszavát letiltotta, így a belépésnél újat kell választaniuk  erről e-mailben kapnak értesítést. Azt is javasolják a felhasználóknak, hogy más oldalakon is, ahol hasonló azonosítót használtak, változtassák meg belépéshez használt jelszavukat. Emellett a károsult felhasználók számára egy éves ingyenes hitelkártya figyelést kínál, hogy biztosítsa őket afelől, a jövőben rosszindulatú vásárlások nem történnek majd.

 

Az ellopott forráskódok között ott szerepelt az Acrobat, a ColdFusion és a ColdFusion Builder is, ám ez a része a dolognak nem érinti a károsult felhasználókat. Inkább az aggasztó, hogy nem tudni, összesen hány programról van szó.

 

Az első és alapvető lépés ebben az esetben is, hogy megváltoztassák a jelszavakat, de ez ennnél sokkal bonyolultabb feladat, hiszen a hackerek a forráskódok segítségével további résekre bukkanhatnak.

 

A szoftver.hu oldalán olvashatjuk, hogy az USA törvényhozása, valamint a Fortune 100-as listáján szereplő cégek közül 75 a ColdFusion programot használja.

 

Forrás: Techspot.com