Laptopokat gyűjtenek rászoruló családoknak

Czipperer Dia, 2013. október 8. 16:36

Közös akciót indít a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, az Informatika a Látássérültekért Alapítvány és a Laptopszalon a Microsoft Magyarországgal karöltve. A cél, hogy rászoruló családoknak laptopokat gyűjtsenek.

 

Különféle szervezetek fogtak össze azért, hogy rászoruló családoknak segítsenek. Az egyhónapos kezdeményezés ideje alatt olyan használt, de még működőképes laptopokat szeretnének begyűjteni, melyeket később nemes célra felajánlhatnak. Olyan magánszemélyek jelentkezését várják, akik megválnának korábbi Windows XP-s laptopjuktól, és azt odaadnáka családoknak.

 

A készülékeket az átadás előtt kívül-belül ellenőrzik, hogy valóban működik-e, majd ezután a Microsoft szakemberi modernizálják őket, melynek köszönhetően a legújabb Windows 8 operációs rendszert telepítik fel a gépekre. Ezután az Ökumenikus Segélyszervezet eljuttatja az adományokat a megfelelő helyekre.

 

A kezdeményezéshez a Laptopszalon is csatlakozott, akik úgy érzik, fontos, hogy ezek az eszközök megfelelően ellenőrizen essenek át, hiszen hiába a jó szándékú adomány, ha azt később nem tudják használni a családok. A Microsoft célja pedig az, hogy a korszerűsítés által minél tovább tegyen jó szolgáltatot a családoknak az adott masina.

 

A Laptopszalon azzal köszöni meg a segítséget, hogy vásárlói kedvezményt ajánl fel azok számára, akik készüléket adományoztak.