Új webes applikációval segíti a Telekom az álláskereső fiatalokat

forrás: Prím Online, 2013. október 13. 10:45

A Magyar Telekom Önéletrajzoló nevű új alkalmazása kreatív, egyénre szabott, mégis profi önéletrajz készítését teszi lehetővé. Az alkalmazás a karrier.telekom.hu oldalon érhető el.

Indítsd a karriered egy vagány CV-vel!   - hirdeti a Telekom legfrissebb alkalmazása, az Önéletrajzoló, amelynek segítségével színvonalas és kreatív önéletrajzot nyújthatnak be a céghez pályázók, akár a 2013. február 1-én induló gyakornoki programra is. A könnyen kezelhető applikáció első részében a profi HR-esek által megadott szempontok és hasznos tippek alapján, hibátlanul lehet feltölteni a legfontosabb adatokat, majd második lépésként a diákok egyéniségüknek megfelelően formázhatják önéletrajzukat a megadott sablonok mentén.  A HR szakértők javaslata alapján meghatározott információkat tartalmazó, személyre szabott CV segít abban, hogy a legkiválóbbak kitűnhessenek a jelentkezők sokaságából.


Akik október 20-ig, a tavaszi gyakornoki program jelentkezési határidejéig kihasználják az applikációban rejlő lehetőségeket és feltöltik kreatív önéletrajzukat, megnyerhetik az 5 db 1órás személyes HR tanácsadás egyikét. Ennek keretében a Telekom HR-esei fogják felkészíteni a nyertest a kiválasztási folyamat menetére, illetve egy „próbainterjút” is szimulálnak, ami után személyre szabott értékelést és tippeket kaphat majd a szerencsés jelentkező.

Az alkalmazás mellett a Gyakornok leszek a Telekomnál  Facebook oldalra jelenlegi gyakornokok praktikus tanácsai kerülnek fel videó formában, hogy a diákok magabiztosan és felkészülten érkezhessenek az állásinterjúra.

A letölthető CV-t természetesen bárhová elküldhetik a jelentkezők, nemcsak a Telekom által hirdetett állásokra.

A Magyar Telekom jelenleg 15 felsőoktatási intézmény 209 diákját foglalkoztatja gyakornoki programjában, amely évről évre egyre több diákot vonz. A programban résztvevők 98%-ajánlja barátainak ezt a gyakornoki lehetőséget, hiszen az ismert, multinacionális vállalat korrekt feltételeket biztosít a pályakezdők számára: fix havi bér, a próbaidő után béren kívüli juttatások, egyéni fejlődést segítő szakmai feladatok, és karrierajánlat várja itt a friss tudással érkező, dolgozni vágyó diákokat!