Új nyomtatási technológiát mutatott be az Epson

forrás: Prím Online, 2013. október 14. 12:25

A nyomtatási iparágat átalakító technológiát jelentett be az Epson, amely páratlan gyártási hatékonysággal ruházza fel a vállalatokat és hozzásegíti őket a globális piacok felé történő nyitáshoz. A PrecisionCore technológia a minőség iránti elkötelezettségre épít, és az ipari és kereskedelmi nyomtatásban elvárt nagy nyomtatási sebességet biztosít. Az új technológiát irodai készülékekre is kiterjesztik.

Az egyik legnevesebb ipari kiállításon, a LabelExpo rendezvényen Minoru Usui elmondta, hogy az Epson hosszú évek műszaki tapasztalatait és a piezoanyagok, valamint a nagy pontosságú mikro-elektromechanikai rendszerek (MEMS) gyártástechnológiai áttöréseit ötvözve alkotta meg a vadonatúj, innovatív Precision Core nyomtató chipet. Az új chip kompakt, moduláris kialakításának köszönhetően átlagon felüli teljesítményt nyújt, amely lehetővé teszi az Epson számára, hogy a technológiát bármilyen méretben alkalmazza, beleértve az egymenetes ipari nyomdagépeket, valamint az irodai- és az asztali nyomtatókat egyaránt.

 

 

A PrecisionCore az egyetlen sorozatgyártásban alkalmazott nyomtatási technológia, amely tinták és jelölőanyagok ilyen széles skáláját kínálja. A PrecisionCore technológia az Epson nagy teljesítményű vékonyréteg-piezo (TFP) nyomtatási technológiájának továbbfejlesztése, amely jelenleg az Epson piacvezető, nagy formátumú nyomtatóiban található meg.

 

A technológia célja, hogy a felhasználók számára rugalmas, ipari és üzleti nyomtatási megoldásokat kínáljon. Továbbá, üzleti dokumentumoktól kezdve a fotókon és plakátokon át a kereskedelmi címkékig, csomagolásig és textilanyagokig a nyomathordozók széles skáláján alkalmazható PrecisionCore technológia kiváló színeket, magas minőséget, és hosszú élettartamot garantál.

 

Az Epson speciális, integrált gyártási ciklusa – a piezo nyomtatófejtől a kész nyomtatóig – hatékony termelési folyamatot biztosít a digitális nyomtatók teljes spektrumán, mindezt olyan méretekben, minőségben és költséghatékonyság mellett, amely csak a MEMS típusú chipgyártási technológiával lehetséges.

 

A kiállításon az Epson bemutatta a SurePress L-6034V, L-6034VW és a SureColor F2000 készülékeket is, amelyek mind a Precision Core technológia innovációs előnyeit használják ki. Az előbbi az Epson első olyan digitális címkenyomtató-családja, amely egysoros nyomtatófej-elrendezésű és ultraibolya-fény hatására száradó tintát használ, a SureColor F2000 pedig az Epson első direkt textilnyomtatója