Számos e-könyvet távolított el az Amazon online áruházából

Czipperer Dia, 2013. október 14. 13:10

Az Amazon online könyváruházából számos olyan e-könyvet távolított el, amelyek az erőszakot, vérfertőzést és brutalitást mutatták be. Bár a BBC News szerint továbbra is maradtak ilyen könyvek.

Több könyvet is eltávolított az Amazo Kindle-boltjából, mert egy jelentés arra hívta fel a figyelmet, hogy szexuális erőszakot közvetítenek. Azt mindenesetre érdemes megjegyezi, hogy nem csak az Amazon árusít ilyen tartalmakat, ám a szintén érintett WHSmith és Kobo egyelőre nem reagált. A BBC News szerint az Amazon boltjából sem távolították el az összes ilyen könyvet.

 

Van azonban a dologgal kapcsolatban egy furcsaság. Eddig, ha valaki kulcsszavak szerint rákeresett egy könyvre, automatikusan szexuális témájú könyveket ajánlott fel neki. Erről az Amazon nem mondott semmit.

 

A kérdéses könyvek a magánpublikációk szekciójában szerepeltek, ahol a szerzők maguk kínálhatják könyveiket. Bár több szerző is figyelt a kérdésre, sokat feltűntették, hogy a könyv főszereplői 18 éven felüliek voltak. Ám a könyváruház felelőssége annál nagyobb, ugyanis mindenféle ellenőrzés nélkül hozzá lehetett jutni ezekhez a tartalmakhoz.

 

Jelenleg Nagy-Britanniában az obszcén kiadványokról szóló törvény (OPA) szerint a kiadók felelőssége, hogy megvédjék a közönséget a közerkölcsbe ütköző tartalmaktól.

 

Forrás: MTI