Egy hét múlva az egész országban megszűnik az analóg földfelszíni tévéadás

MTI Sajtóadatbank, 2013. október 24. 09:33

Október 31-én az egész országban lekapcsolják az analóg földfelszíni tévéadást, ám a rászorulók még november 30-áig igényelhetnek támogatást a digitális vételhez - mondta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kommunikációs igazgatója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, csütörtökön.

Zsuppán Attila felhívta a figyelmet arra, hogy a digitális vételhez az arra alkalmas antenna mellett egy jelátalakító készülékre (set-top-boxra) van szükség. A hatóság ezeket ingyenesen beszereli a szociálisan rászorulóknak vagy kérés esetén a tévé-előfizetési díjhoz ad támogatást, valamint azokat is ellátja a szükséges vételi eszközökkel, akiknek a lakóhelyén földfelszíni adás nem fogható.
 

Az ehhez szükséges formanyomtatvány elérhető a digitalisatallas.hu oldalon vagy igényelhető a (06-80) 38-39-40-es, ingyenesen hívható telefonszámon.
 

A hatóság munkatársai eddig 130 ezer háztartásban szerelték be a vételi eszközt, előzőleg pedig 475 ezret látogattak meg, hogy felmérjék az igényeket - fűzte hozzá Zsuppán Attila.