USA: a legtöbben mobilon lógnak a közösségi oldalakon

Czipperer Dia, 2013. október 25. 16:28

A mobileszközök olyannyira elterjedőben vannak, hogy lassan többet vagyunk online jelen mobilon. A Statista egyik friss, a ComScore adataira alapuló felmérése az USA mobilhasználóinak online jelenlétét vizsgálta.

Tíz különböző kategóriában vizsgálta a Statista az amerikaiak internetezési szokásait, méghozzá arra voltak kíváncsiak, milyen arányban neteznek mobilról és PC-ről az emberek.

 

Az eredmények alapján egyre inkább a mobileszközök uralják mindennapjainkat, sokan kapcsolódnak ilyen módon a világhálóra. A felhasználók 86%-a itt nézi meg a különféle térképeket (vélhetően útközben), de egyre nagyobb teret hódítanak a mobilos játékok is, hiszen 78% vallotta azt, hogy mobilján játszik és csupán 22% PC-n.

 

Magas az aránya az időjárási információk mobilon való követésének is (69%), valamint a közösségi oldalakon való jelenlét is nagyrészt mobilon történik, ezt 65% vallotta.

 

 

Az ábra jól mutatja, hogy híreket még mindig nagy képernyőn szeretnek az emberek olvasni, és a vásárlásokat is még inkább PC-ről bonyolítják. Bár ez utóbbi már határeset a maga 46%-ával, ami feltehetően a sok mobilra optimalizált oldalnak és a nagy kijelzős mobiloknak is köszönhető. Hazánkban ez az arány (a mobilon való vásárlás) még jóval kevesebb, de ezek a számok jól mutatják merre tartannak a fejlődési irányok.

 

Forrás: Mashable.com