Frissült a Kaspersky Security for Mobile

forrás: Prím Online, 2013. október 25. 19:46

A Kaspersky Lab bejelentette, hogy megjelent a vállalati mobil eszközök védelmére és kezelésére hivatott Kaspersky Security for Mobile frissített verziója Android és iOS mobil felületekre. Az alkalmazás már elérhető a Google Playben és az App Store-ban. A frissített verziók nagyobb teljesítményt és számos új funkciót tartalmaznak.

A Kaspersky Security for Mobile fejlett megoldást jelent a vállalati mobil eszközök védelmére és menedzselésére, legyen szó okostelefonról vagy tabletről. A munkavállalók gyorsan, egyszerűen és biztonságosan integrálhatják személyes eszközeiket a vállalati hálózatba, amelynek köszönhetően biztonságban tudhatják bizalmas információikat, valamint lopás esetén távolról blokkolhatják és törölhetik azokat.

 

A mobil eszközökre szánt frissített megoldása már elérhető a Google Play és az Apple App Store áruházakban, amelynek köszönhetően központilag és automatikusan frissíthetők az alkalmazottak mobil eszközei az iOS-be és az Androidba épített frissítő rendszerek segítségével. Továbbá a munkavállalók csatlakozni tudnak a vállalati hálózathoz, amelyről könnyedén, biztonságos forrásból tölthetik le a Kaspersky Security for Mobile-t.

 

Az Androidra készült alkalmazás egy további szolgáltatása az új értesítési funkció, amely jelzést ad, ha egy munkavállaló roamingot vesz igénybe. Ha a védett eszköz egy külföldi mobilhálózatra csaltlakozik, a program automatikusan figyelmezteti a rendszergazdát a Kaspersky Security Center Management Console felületen, így a rendszergazda távolról koordinálhatja, valamint korlátozhatja az eszköz külföldi adatforgalmát, így csökkentve a felmerülő vállalati költségeket.

 

Továbbá a Kaspersky Lab megoldásának Android változata immár képes automatikus hozzáférést biztosítani a vállalati Wi-Fi hálózathoz, ami korábban csak az iOS operációs rendszeren volt elérhető. Mostantól viszont az Android-alapú készülékek is automatikusan megkapják a szükséges vállalati Wi-Fi beállításokat, ezzel felgyorsítva és megkönnyítve a vállalati integrációs folyamatokat.

 

Az új, továbbfejlesztett megoldás mindkét platformon tartalmaz egy új jelszó visszanyerő rendszert, amely lehetővé teszi a rendszergazda számára, hogy segítsen a munkavállalóknak az elfelejtett vagy ellopott jelszavak visszaállításában. Ugyancsak jelentősen továbbfejlesztették a munkavállalók eszközein tárolt személyes és vállalati információkat elkülönítő mechanizmusokat, így még magasabb szintű védelmet kapnak a bizalmas vállalati adatok.