Dell Precision M3800: ultravékony, nagy teljesítményű mobil munkaállomás

forrás: Prím Online, 2013. október 28. 12:40

A Dell bemutatta a világ egyik legnagyobb teljesítményű mobil munkaállomás-családjának legújabb tagját a Dell Precision M3800-t. Az új modell a legvékonyabb és egyben legkönnyebb 15 hüvelykes valódi mobil munkaállomás, amely a látványos kialakítás, a rendkívül vékony forma, és a munkaállomás-szintű teljesítmény mellett tökéletes rendszert kínál a digitális tartalmak készítői és tervezői számára.

A Precision M3800 18 mm-nél is vékonyabb, 1,88 kg-tól elérhető, és kettős hűtési rendszere maximális teljesítményt biztosít. Az NVIDIA Optimus technológia segítségével akár 10 óra 6 percre is megnövelhető üzemidő bármilyen helyszínen lehetővé teszi a videók azonnali szerkesztését, vagy akár a CAD-ötletek stílusos bemutatását, illetve utazás közben is modellezhetünk és renderelhetünk 3D animációkat.



Rendkívül vékony és könnyű munkaállomás, kiemelkedő teljesítmény


Az ultravékony méretben is nagy teljesítményt biztosító Dell Precision M3800 Windows 8.1 Pro (64 bites) vagy eredeti Windows 7 Professional (64 bites) rendszerrel érhető el. A modell 16 GB memóriával is rendelhető, és 3,2 GHz órajelű 4. generációs Intel Core i7-4702HQ 8 szálas négymagos processzorának köszönhetően zökkenőmentesen futtathatók rajta a professzionális szoftveralkalmazások. A Dell Precision M3800 a 2 GB GDDR5 dedikált memóriával rendelkező NVIDIA Quadro K1100M grafikus vezérlőnek köszönhetően gazdag vizuális élményt biztosít még a nagy grafikai igényű szoftveralkalmazások használata során is.


A nagy adatfájlok kezeléséhez a Dell Precision M3800 többféle tárhely-konfigurációt is kínál. A 2,5 hüvelykes meghajtó és a SSD mini kártyás tároló mellett két további tárolóeszköz is elérhető, akár 1,5 TB kapacitással (HDD, SSHD vagy SSD). Ez 35 százalékkal nagyobb tárhelyt jelent a HP 14 hüvelykes, Z-sorozatú Ultrabook gépéhez képest.

Az M3800 modellt többek között olyan vezető mérnöki-, média és szórakoztató-, valamint tervezőalkalmazásokhoz hangolták és optimalizálták, mint például az Adobe Creative Cloud, az Autodesk Entertainment Creation Suite, az AutoCAD, az Inventor és a Revit, az Avid Media Composer, a Dassault Catia és a Solidworks, a PTC Creo, a Siemens NX és a TeamCenter termékek. A mobil munkaállomás biztosítja a kritikus alkalmazások tervezett működését, illetve opcionálisan Dell ProSupport szolgáltatás keretében világszerte 24 órás szakértői támogatás érhető el hozzá.


Látványos formatervezés és képi ábrázolás


A stílusos Dell Precision M3800 ipari minőségű gépháza alumínium keretes, ám könnyű karbonszálas kivitelezésű, a Corning Gorilla NBT Glass kijelző pedig az összes rendszeren ötujjas érintésvezérlést biztosít. A munkaállomás élénk, QHD+ változatban (3200 x 1800) is elérhető, és 15,6 hüvelykes UltraSharp kijelzőjén még az apró részletek is könnyen láthatók. Ez a felbontás az Apple Mac Book Pro Retina kijelzőjének felbontásánál és az FHD (1920 x 1080) szabványnál is nagyobb. Az M3800 az ősz folyamán megjelenő, nagy teljesítményű, 31,5 hüvelykes UltraSharp 32 monitorral is használható lesz, amely kivételes Ultra HD (3840 x 2160 képpontos) felbontással rendelkezik, és a használatával nagy teljesítményű kétmonitoros munkaállomás állítható össze.



Az M3800 az opcionális Dell D3000 USB 3.0-dokkolóegység használatával többféle külső monitor támogatására is képes, így egyszerűbbé teszi váltást az útközbeni és az irodai munkavégzés között. A nagy sebességű Ethernet-hozzáférést igénylő felhasználók az M3800 alapfelszereltségéhez tartozó USB–RJ-45 adaptert is használhatják. A modell emellett teljes méretű, megvilágított billentyűzettel, négy USB PowerPorttal (három USB 3.0 és egy USB 2.0), nagyméretű, kézmozdulatokkal vezérelhető érintőpaddal, HD minőségű webkamerával, valamint a speciális hangjavító eszközök Waves MaxxAudio Pro programcsomagjával is rendelkezik.

 

A Dell felgyorsította „A Light That Never Comes” című Linkin Park videó 3D munkafolyamatát

 

Amikor a Linkin Parknak hatékony technológiára volt szüksége legújabb klipjének megalkotásához, a zenekar a Dellhez fordult. A többszörös platinalemezes rockegyüttes néhány napja mutatta be Steve Aoki electro house DJ közreműködésével készített „A Light That Never Comes” című klipjét, amely az NVIDIA Quadro professzionális grafikus vezérlőkkel rendelkező Dell Precision munkaállomásokon készült. A Grammy-díjas zenekar, háromszor nyerte el a legjobb rockvideóért járó díjat az MTV Video Music Awards díjkiosztón, és többször is jelölték a legjobb vizuális és speciális effektusok kategóriájában. A Dell technológiája „masszív gyorsítást” biztosít, így a videó készítői „órák helyett másodpercek alatt” renderelték a 3D jeleneteket.



Elérhetőség


A Dell Precision M3800 Magyarországon december közepétől lesz elérhető.