Bill Gates: az egészség fontosabb, mint a technológia

Czipperer Dia, 2013. november 5. 14:32

A Microsoft egykori igazgatója egy, a Financial Timesnak adott interjúban elmondta, hogy bár magát technokratának vallja, vannak számára fontosabb dolgok is, mint a technológia.

Bill Gates és felesége, Melinda már több mint egy évtizede töretlenül küzd azért, hogy a fejletlen régiókban élő emberek is megfelelő egészügyi ellátásban és oktatásban részesüljenek. Gates számára ezek a problémák sokkal fontosabbak, mint az, hogy mindenki számára biztosított legyen az internethasználat – erről a Financial Timesnak adott interjúban beszélt.

 

 

Mark Zucerberg, a Facebook feje néhány hónappal ezelőtt fejtette ki, mennyire fontosnak tartja, hogy mindenki számára adott legyen az internethozzáférés lehetősége, ám Gates úgy véli, vannak ennél fontosabb, megoldandó problémák, mint például a malária visszaszorítása.

 

Az interjú során úgy fogalmazott: „az internet nem menti meg a világot”, annak ellenére, hogy magát technokratának vallja. Bár elkötelezettnek érzi magát az IT területén, úgy véli, ha az életünket jobbá szeretnénk tenni, előbb olyan alapvető kérdésekkel kell foglalkoznunk, mint a gyermekhalandóság, különféle betegségek vagy az alultápláltság visszaszorítása.

 

 Bill Gates fiatalon (jobb oldal)

 

Zuckerberg terve, hogy a világ további 5 milliárd emberének szeretne internethozzáférést biztosítani, akik számára még nem adott ez a lehetőség, ám Gates ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: „ez egy vicc”. Fel is tette a kérdést: vajon mi a fontosabb, az internetkapcsolat vagy a malária elleni védőoltás? Attól ugyanis, hogy az internethozzáférési kérdés megoldódik, attól annak az ötmilliárd embernek a helyzete mit sem változik. Szerinte a világ nem lapos, és a legalapvetőbb emberi szükségletek közé nem a technológia tartozik.

 

Forrás: Mashable.com