Többen nyomtatnak otthon vonatjegyet

Czipperer Dia, 2013. november 6. 13:20

Július óta megduplázódott az otthon nyomtatott jegyek száma, ugyanis ekkor csökkentették az így vásárolt jegyek árát 3 százalékkal.

Egyre többen nyomtatják otthon vonatjegyüket, vagy választják a digitális bemutatás lehetőségét. Ez azért éri meg az utazóknak, mert így nem csak időt spórolhatnak, hanem pénzt is, hiszen legyen szó teljes árú vagy kedvezményes jegyekről, 3 százalékkal olcsóbban utazhatnak, ha az elektronikus vásárlási módot és az otthoni nyomtatást választják.

 

Mikor választhatjuk az otthoni nyomtatási opciót?

 

Ez a megoldás minden belföldi vonat esetében érvényes, bármilyen kedvezménynél, valamint pót- és helyjegyek, élőállat vagy kerékpárjegyek esetén is lehet élni ezzel a lehetőséggel.

 

És a QR-kódot?

 

A QR-kódos bemutatási lehetőségre InterCity járatokon is van lehetőség, így egy számítógép vagy arra alkalmas telefonon is bemutathatjuk a jegyet a kalauznak.

 

Úgy tűnik, a kezdeményezés sikeres, hiszen megduplázódott azon menetjegyet száma, amelyeket otthon nyomtattak vagy digitálisan mutattak be. Július előtt ez az arány még csak 15-16 százalékos volt,mostanra azonban 29-30 százalékra emelkedett. Ez az internetes jegyértékesítési rendszer aktív felhasználóinak számát is bővítette, havonta négyezerrel többen vásároltak online az előző félévhez képest.