VOIP alapú havidíjmentes telefonálás a NordTelekomtól

forrás: Prím Online, 2013. november 7. 15:21

Több hónapnyi előkészítő munka után, a napokban elindult a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett NordTelekom új szolgáltatása, a Reenger. Az Android-alapú Reenger applikáció letöltői előfizetési vagy havidíj nélkül, ingyenesen telefonálhatnak hálózaton belül, és a kezdeti időszakban ingyen hívhatják a magyar és az EU vezetékes, valamint a mobil normáldíjas irányokat is. Az alkalmazás használata egyszerű, mindössze egy androidos mobiltelefonra és jó minőségű internet kapcsolatra van hozzá szükség, amely lehet WIFI vagy akár mobilinternet is.

A NordTelekom Nyrt. korábbi forrásbevonásának egyik célja volt, hogy az internetes telefonos piacon (VOIP) jelentősen növelje piaci részesedését. A magyar távközlési szolgáltató piacának bővítését a mobilinternet területén egy új, Android-alapú applikáció és az ahhoz tartozó háttér szoftverrendszer kifejlesztésével és bevezetésével éri el. A NordTelekom új szolgáltatása a Reenger, mely az okostelefonnal rendelkezők számára nyújt ingyenes mobiltelefonálási lehetőséget (egyelőre tesztüzemben). A Reenger applikációt letöltők a havidíj nélküli szolgáltatás mellett saját belföldi telefonszámot kapnak, és ingyenesen telefonálhatnak a vezetékes és mobilhálózatokba.


Fontos különbség a NordTelekom által kifejlesztett Reenger szolgáltatás esetében a hasonlóan működő Skype, Viber vagy egyéb alkalmazásokhoz képest, hogy a felhasználó egy bárki által hívható „06 21” kezdetű saját hazai telefonszámot kap, amely más szolgáltatók hálózatából olcsón, azaz a vezetékes díjon hívható. A Reenger az ingyenes tesztidőszak után is havidíj nélkül használható majd, míg a percdíjak a versenytársaknál jelentősen olcsóbbak lesznek: bármely hálózatba bruttó 8 Ft-os vezetékes és 19 Ft-os mobil percdíjjal lehet mobiltelefonról hívást kezdeményezni.


A NordTelekom elkötelezett az innovatív műszaki és értékesítési szolgáltatások kifejlesztése iránt annak érdekében, hogy a távközlési piac egy új, de Magyarországon mások által elhanyagolt szegmensében legyen lehetősége dinamikus növekedésre. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett vállalat korábbi részvényaukciója kapcsán említett két fejlesztési terv, az angliai terjeszkedés és a VOIP projekt közül a Reenger szolgáltatás bevezetésével ez utóbbi megvalósítása kezdődött el.