Új funkciókat kap a Microsoft Office

forrás: Prím Online, 2013. november 8. 15:01

A Microsoft legsikeresebb terméke az Office, mely most új képességekkel bővül. Az Office 365-öt közösségi funkciókkal, az ingyenes Office Web Apps-et pedig számos újdonsággal vértezi fel. Mindezek jelentős segítséget nyújtanak az Office alkalmazások felhasználóinak, hogy bárhol, bármikor, rugalmasan elvégezhessék feladataikat.

 

Office Web Apps

 

Az Office Web Apps, amely a legjobb webes alternatíváját nyújtja a fizetős Office 365 programcsomagnak, ingyenesen elérhető minden felhasználó számára. A csomag tagjai, a Word, az Excel és a PowerPoint Web Appsmostantól valósidejű csoportmunkára is alkalmas. A felhasználók élőben láthatják, hogy társaik hol és mit szerkesztenek az adott dokumentumon, így elkerülhető az, hogy ugyanazt a részt módosítsák ugyanabban az időben.

 

Emellett azonban a Word, az Excel és a PowerPoint Web App egyéb képességekkel is bővült:

 

· Word Web App: A keresés és csere funkció mellett új formázási lehetőségek, valamint fej- és láblécek jelentek meg.

· Excel Web App:A cellák drag and drop módszerrel rendezhetők újra, egyes gyakran használt képletek eredményei automatikusan leolvashatók a status barról, valamint már védett munkafüzetek is megnyithatók.

· PowerPoint Web App:A képkivágás funkcióval a Prezentáció vizuális elemei jobban szerkeszthetők.

 

A fentieken túl a jövőben az Office Web Apps számos további új, a hagyományos Office-ból megismert funkcióval fog bővülni.

 

Yammer közösségi szolgáltatások az Office 365-ben

 

A Yammer vállalati közösségi háló nagyvállalati verziója mostantól minden Office 365 Enterprise előfizető számára elérhetővé válik. Ráadásul azon cégek, amelyek Yammer-hálózatukba külsős partnereket is bevonnak, mostantól anélkül hívhatnak meg más szervezethez tartozó felhasználókat, hogy Yammer Enterprise licencet kellene vásárolniuk nekik (részletek).

 

Ezek a licencek felhasználók még szélesebb körének teszik lehetővé azon újdonságok használatát, amelyeket az elmúlt hónapokban jelentettek meg a Yammer részeként:

 

·  A Yammer-csoportokban való részvétel most már e-mail segítségével sokkal kényelmesebbé vált. Azon konzervatív felhasználók, akik nem kívánnak egy új közösségi rendszerrel megismerkedni, de kimaradni sem szeretnének a cégüknél zajló élénk szakmai eszmecseréből, levelezőjük segítségével egyszerűen csatlakozhatnak nyitottabb társaikhoz.

 

·  A frissített mobil alkalmazások (Windows 8, Windows Phone és iPad app-ok) segítségével bárhol, bármikor hozzáférhetnek a közösséghez a felhasználók.

 

·  A közösségi beszélgetéseket most már SharePoint dokumentumtárakban tárolt dokumentumokra is kényelmesen lehet indítani, így a mindennapi dokumentumokkal kapcsolatos munkában is kihasználhatók a kapcsolati háló előnyei.

 

Ezen funkciók és a Office lehetőségeinek megünneplésére a Microsoft meghirdette az Office #GetItDone napot – az ezzel kapcsolatos kommunikációt és a párbeszédet a Twitteren a #GetItDone címke segítségével lehet nyomon követni.