Két újabb UPC tv-csatorna Magyarországon

, 2000. augusztus 10. 12:09
Az Extreme Sports után már a tudomány és a technika kérdéseire összpontosító Avante és az információs-szórakoztató Club adása is megjelent a UPC Magyarország kínálatában.
A UPCtv az Extreme Sports után két újabb csatornát vezetett be a UPC Magyarország kábelhálózatán. A Club műsorát már ma is 40 000 néző élvezheti, hamarosan viszont a UPC Magyarország valamennyi előfizetőjének lehetősége lesz a csatorna vételére.

A UPCtv csatornái közül a fentieken kívül a világ első kaland- és extrémsport-szolgáltatását kínáló Extreme Sports Channel szerepel a UPC Magyarország kínálatában. A csatorna július 31-ig közel 450 000 háztartásba jutott el.

Az Extreme Sports Channel (az Extreme International és a UPCtv közös vállalkozása) 24-órás szolgáltatást kínáló kábeles és műholdas sportcsatorna, amely elsősorban az akció-, kaland- és extrém sportok világából sugároz filmeket és élő közvetítéseket. Az Európában 1999. május 1-jén bevezetett műholdas adás jelenleg 14 országban fogható. A csatorna szélessávú és internetes hozzáférési címe: www.extreme.com.

A Club magazinműsorai között főzőiskola, lakberendezési és kertépítési tanácsadás, szórakoztatóipari hírek, élő bírósági tudósítások, szépségápolási, életmód-, valamint erotikus és divatprogramok szerepelnek. Ez az információs-szórakoztató csatorna kimondottan olyan nők számára készül, akik az életmódjukkal rokon műsorok széles kínálatából szeretnének válogatni.

A tudomány és a technika kérdéseire, és egyéb férfias témákra összpontosító Avante elsősorban az erősebbik nem érdeklődésére tart számot. Az Avante dokumentumfilm-stílusú programjai többek között a repülés és az űrutazások történetébe, a haditechnika fejlődésébe, a gépkocsik és a hajók világába vezetik be a nézőket.