MinDig TV frekvenciacserék Bács-Kiskun megyében

forrás: Prím Online, 2013. november 18. 13:11

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság az Európai Unió határozatának megfelelően, a „digitális hozadék” sáv felszabadítása céljából folytatja a 790-862 MHz-es frekvenciatartomány (UHF 61-69 csatornák) kiürítését. Ennek érdekében az NMHH Bács-Kiskun megyében 3 digitális földfelszíni televíziós telephelyet illetően frekvenciacserék végrehajtását rendelte el. Ezeket az Antenna Hungária 2013. november 19-én hajtja végre, melyek érintik az ingyenes MinDig TV és a fizetős MinDig TV Extra digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások vételét is. A változást követően újra kell hangolni a digitális földfelszíni vevőeszközöket, melyet a digitális adók visszakapcsolása után kell elvégezni.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság az Európai Unió határozatának megfelelően, a „digitális hozadék” sáv felszabadítása céljából folytatja a 790-862 MHz-es (UHF 61-69 csatornák) frekvenciatartomány kiürítését. Ennek érdekében az NMHH Bács-Kiskun megyében három digitális földfelszíni televíziós telephelyet illetően négy frekvenciacsere végrehajtását rendelte el. Az Antenna Hungária a frekvenciacseréket 2013. november 19-én hajtja végre, a munkálatok Bács-Kiskun megyét és Tolna megye keleti részét érintik.

A MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatások vétele:
a frekvenciacserék által érintett adókörzetek Bács-Kiskun megyében



Az Antenna Hungária tervei szerint a digitális adók áthangolására a táblázatban megjelölt időpontban kerül sor, a munkák miatt néhány órán keresztül szünetel a digitális sugárzás, tehát a MinDig TV és MinDig TV Extra televízió- és rádió-csatornák nem lesznek elérhetők.



A frekvenciacserék nem érintik a digitális adók lefedettségi területét, tehát nem szükséges a vevőantenna pozíciójának, irányának megváltoztatása.

A változásokkal kapcsolatban további információ a MinDig TV honlapon (www.mindigtv.hu) és ingyenes telefonszámán:
06-80-90-99-00, valamint a MinDig TV Extra honlapon (www.mindigtvextra.hu) és call center számán: 1211 kapható.