MOHAnet a németországi Medica2013 szakvásáron

forrás: Prím Online, 2013. november 22. 13:53

Immáron sorozatban harmadik éve képviseli hazánkat a MOHAnet Mobilsystems Zrt. a Medica2013 elnevezésű egészségügyi szakvásáron, melyet a németországi Düsseldorfban rendeznek. Az ötvenezernél több vendéget vonzó eseményen a VARIO MEDCARE készülékkel és a VARIO HEALTHCARE készülékcsomaggal vesz részt a magyar gyártó.

A magyar résztvevők a Nemzeti Külgazdasági Hivatal jóvoltából, pályázat útján utazhattak Németországba. A kiállításon idén 19 pavilonban 66 nemzet képviseletében, 4641 kiállító vesz részt - a legnagyobb számban német, kínai és amerikai gyártók -, és a tapasztalatok alapján 130ezer látogató érkezhet a vásárra.

A MOHAnet idén két terméket mutat be a nemzetközi közönségnek: az itthon nagy népszerűségnek örvendő, idősfelügyeletre fejlesztett VARIO MEDCARE készülék mellett a VARIO HEALTHCARE egészségügyi készülékcsomagot is kiállítja a vállalat. Az egységcsomagban digitális mérleg, mobil ekg, véroxigén-, vércukor- és vérnyomásmérő található, amiket Bluetooth-on keresztül csatlakoztathat a felhasználó a mérések alapjául szolgáló MEDCARE készülékhez. Az eredményeket e készülék segítségével lehet felvinni az adatok háttértárolójaként szolgáló www.telemedbook.hu honlapra, ahol az információk személyes fiókunkban tárolódnak. A felületen gyűjtött adatok rendezett módon jelennek meg, így állandó képet kapunk állapotunkról, amit igény szerint harmadik személlyel, akár orvosunkkal, vagy családtagunkkal is megoszthatunk. A VARIO HEALTHCARE csomag nagy előnye, hogy akár több személy is használhatja a mérőeszközöket, miután RFID kártya segítségével azonosítottuk a felhasználót. Így akár az egész családunkat is monitorozhatjuk.

„A külföldi piacszerzés továbbra is eltökélt célunk, éppen ezért az idén több nemzetközi konferencián és kiállításon is részt vettünk már. A Medica Európa egyik legnagyobb egészségügyi rendezvénye, így nagy örömünkre szolgál, hogy a Nemzeti Külgazdasági Hivatalnak köszönhetően harmadik alkalommal vehetünk részt az eseményen” – mondta el Havasi Zoltán, a MOHAnet Mobilsystems Zrt. vezérigazgatója. „A tavalyi düsseldorfi sikereinket látva bízunk benne, hogy újabb nemzetközi partnerekkel bővül a kapcsolati rendszerünk, s növelhetjük azon partnereink számát, akik hozzáfognak a készülékeink értékesítéséhez a határon túl” – tette hozzá Havasi Zoltán.