Megújult a Kecskeméti Gyógyintézeti Központ informatikai hálózata

MTI Sajtóadatbank, 2013. november 29. 08:28

Több mint 460 millió forintos beruházással elkészült a Kecskeméti Gyógyintézeti Központ informatikai hálózatának fejlesztése - közölte az intézmény főigazgatója. Svébis Mihály a legnagyobb magyarországi kórházi informatikai fejlesztésnek nevezte a - 11 milliárd forintot meghaladó Pólus projekt részeként elvégzett - beruházást.

A főigazgató bejelentette: a 2011 áprilisában megkezdődött Pólus projekt 2014 márciusában készül el. Bányai Gábor (Fidesz-KDNP), a korábbi intézményfenntartó, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke hangsúlyozta: a megyei önkormányzat már korábban megkezdte az informatikai rendszer fejlesztését, mintegy 200 millió forint összegben kicserélte a kórház szervereit. Zombor Gábor (Fidesz-KDNP), Kecskemét polgármestere, a kórház korábbi főigazgatója kiemelte: a mostani beruházás nemcsak az informatikai rendszer felújítása miatt, hanem a kórház póluskórházzá történő átalakítása szempontjából is fontos. Hangsúlyozta, hogy a kórház a fejlesztések befejezése után az ország egyik legkorszerűbb egészségügyi intézménye lesz.

 

Mészáros János, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) dél-alföldi területi igazgatója szerint a kórház ma már komoly informatikai háttér nélkül nem tud megfelelni az elvárásoknak. Bejelentette: a Kecskeméti Gyógyintézeti Központba integrálódott két kórház – a kalocsai és a kiskunfélegyházi – további fejlesztéséről már kormánydöntés született.