Nemzetközi telekommunikációs konferenciát rendez az NMHH

MTI Sajtóadatbank, 2013. december 3. 09:03

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) december 4-én Budapesten rendezi meg azt a nemzetközi konferenciát, amelyen a régiós befektetésekért felelős banki szakemberek, pénzügyi tanácsadók és elemzők, a szektor szabályozói, valamint uniós tisztségviselők közösen keresnek válaszokat arra, hogyan lehet versenyképesebbé tenni a kontinens telekommunikációs szektorát.

A konferencia résztvevői, a hatóságok vezetői, uniós szakemberek, piaci szereplők és befektetők közös platformon, elsősorban gazdasági és befektetési szempontból elemzik majd a szektor fejlődési irányait. A konferencián szó lesz az európai hírközlési szabályozás lehetőségeiről, kiderül majd, milyen eszközökkel biztosítaná a fejlődést az unió, és mit gondolnak erről a tagállamok képviselői. Az Európai Bizottság egységes távközlési piacra vonatkozó javaslatának értékelése mellett megismerhető lesz az Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testülete (BEREC) által képviselt álláspont is.
 

A nyitóbeszédet Karas Monika, az NMHH elnöke tartja, a rendezvényen várhatóan mintegy kétszázan vesznek részt. Az előadók között lesz Leonidas Kanellos, a BEREC soros elnöke, Robert Madelin, az Európai Bizottság kommunikációs hálózatokért, tartalomért és technológiáért felelős főigazgatója és Harald Gruber, az Európai Befektetési Bank projektigazgatóságának digitális gazdaságért és oktatásért felelős vezetője.
 

A konferenciát követően az európai szabályozó hatóságok vezetői részt vesznek a BEREC 2013. évi negyedik plenáris ülésén, amely december 5-6-án, Budapesten lesz, szintén az NMHH szervezésében.