Levelezési és naptáradatainkat is menthetjük a Google Takeouttal

Czipperer Dia, 2013. december 9. 11:08

A Google egy régóta várt frissítést tett elérhetővé. Ezentúl lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy elmenthessék Gmail levelezésük és naptáradataik másolatát. Ezzel a felhasználók biztonsági mentést készíthetnek, melyeket egy másik szolgáltatásba is importálhatnak.

Már a Gmail és Calender adatokat is biztonságban tudhatják a felhasználók, hiszen biztonsági másolatot készíthetnek róluk. Az adatok MBOX formátumban töltődnek le. Kiválasztható minden adat letöltése, illetve címke és részek szerint is lehet menteni.

 

Ez a funkció a Google Takeout szolgáltatás része, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a különféle, általuk használt Google termékek adataiból egyéni archívumot készítsenek. Ez a Gmailen és a Calenderen kívül érinti még a Google+, YouTube, Google Contacts, Google Drive, Google Voice, Google Profile, Google Hangouts, valamint a tartózkodási hely adatokat is.

 

 

A Google Takeout oldalán látható mind a 14 Google termék, kivéve a Gmailt. Itt, az „Adatok letöltése” opciót választva indítható el a folyamatot. A vállalat azt mondta, a Gmail-levelek letöltése jövő hónaptól érhető el, ami kicsit késő, tekintve, hogy kevésbé népszerű termékeknél már jóval korábban volt lehetőség erre. Ám, jövő év elejétől teljes lesz a lista.

 

Forrás: TheNextWeb.com