A fejlesztésközpontú frekvenciapályázatról konzultált piaci szereplőkkel az NMHH

forrás: Prím Online, 2013. december 11. 10:25

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hivatala november 29-én pályázati úton hirdetett versenyt a 800, a 900, az 1800, és a 2600 MHz-es, valamint a 26 GHz-es frekvenciasávok nem használt részeinek hasznosítására.

Kedden a fejlesztésközpontú pályázat tervezetével kapcsolatban a hatóság konzultáción fogadta az érdeklődő piaci szereplőket. A hivatal munkatársai tájékoztatást adtak a megszerezhető frekvenciakészlet jellemzőiről, a használat körülményeiről, valamint előadást tartottak a pályázat eljárásrendjéről, alapvető szabályairól. A megjelentek kiírással kapcsolatban tett javaslatai és észrevételei rámutattak arra, hogy a szabályozói és piaci oldal egyaránt érdekelt a digitális gazdaság fejlesztésében. Ennek egyik leghatékonyabb eszköze lehet a most kiírt fejlesztésközpontú pályázat, melynek eredményeképp a szolgáltatók nagyobb területre, még több előfizetőhöz juttathatják el a legkorszerűbb szélessávú szolgáltatásokat.

Az NMHH továbbra is stratégiai partnerként tekint a digitális gazdaság fejlesztésében érdekelt piaci szereplőkre, hiszen a sikeres értékesítés új lendületet és kiszámítható kereteket biztosíthat a mobilpiaci fejlesztéseknek, erősítheti a versenyt, meggyorsíthatja a szélessávú lefedettség kiépítését, a korszerű vezeték nélküli szolgáltatások elterjedését és a versenyképes fogyasztói árak kialakulását.

Az NMHH hivatala a konzultáción elhangzott kérdéseket tíz napon belül írásban válaszolja meg és a válaszokat honlapján közzéteszi.