A Dell tovább bővíti nyilvános felhő szolgáltatásait

forrás: Prím Online, 2013. december 17. 14:24

A Dell tovább bővíti a Microsofttal kötött korábbi stratégiai szövetséget, így a Dell ügyfelei világszerte hozzáférhetnek a Windows Azure rendszerhez. Az együttműködésnek köszönhetően az ügyfelek a jövőben rugalmasabban tervezhetik nyilvános felhő alapú infrastruktúráikat. A Dell Cloud Partner Program egyedüli és teljes megoldást kínáló szolgáltatójaként a Dell központi megoldásintegrációt, irányítást, valamint közvetlen támogatást biztosít a vállalatok felhőalapú környezetének telepítéséhez.

A Windows Azure előnyei mellett a Dell ügyfelei az alábbi támogatást élvezhetik a Dell megoldásain és szolgáltatásain keresztül:


·    A korábbi bejelentések szerint az ügyfelek a teljes szolgáltatáskínálat segítségével újgenerációs, egyedi alkalmazásokat fejleszthetnek, és azokat Windows Azure környezetben felügyelhetik.


·    A Dell Cloud Consulting and Application Services program keretében szakértői útmutatás segíti a felhőalapú környezetek felmérését, kiépítését, üzemeltetését és irányítását, függetlenül attól, hogy az ügyfél most ismerkedik a felhőalapú szolgáltatásokkal, vagy jelentős befektetésekkel rendelkezik ezen a téren.


·    Egyetlen vagy több nyilvános, privát és hibrid felhő felügyelhető a Dell Cloud Manager, korábbi nevén Enstratius felületéről.


·    A Dell értékesítői közvetlen támogatás keretében tanácsokkal látják el az ügyfeleket a legjobb beszerzési, bevezetési és karbantartási lehetőségekkel kapcsolatban. Ennek köszönhetően a megoldások igazodnak az ügyfelek egyedi igényeihez, figyelembe véve a költségvetésüket, a munkaterheléseket, a jelenlegi infrastruktúrájukat, valamint a használati eseteket.

Mivel az egységesített felhőkezelés kulcsszerepet játszik a felhőalapú környezetek támogatásában, ezért a Dell Cloud Manager a már támogatott Windows Azure Storage szolgáltatás mellett támogatást nyújt a Windows Azure Compute szolgáltatáshoz is. Így már a Windows Azure felhasználók számára is elérhető a Dell Cloud Manager irányítása, üzleti agilitása és nyílt hozzáállása. Ennek köszönhetően az ügyfelek kihasználhatják a fokozott biztonság, az automatizálás, a vezető konfigurációkezelési megoldásokkal kiépített integráció, valamint az összehangoláshoz és felhőkezeléshez rendelkezésre álló operatív eszközök előnyeit. A Dell Cloud Manager felhőalapú infrastruktúrákat kezelő megoldást kínál a vállalati szintű alkalmazások bevezetéséhez és felügyeletéhez, valamint a felhőszolgáltatások használatához a nyilvános, privát vagy hibrid környezetekben.

A Dell Cloud Partner Program több lehetőséget és rugalmasságot nyújt az ügyfeleknek az üzleti igényeiknek megfelelő nyilvános felhőt üzemeltető partner, illetve platform és modell kiválasztásában. A multi-cloud felügyelet és a felhőkörnyezetek kiépítéséhez szükséges eszközök biztosításával ez a program kiegészíti a Dell privát felhők kiépítésére irányuló fókuszterületeit.