Új prémium kategóriás LG monitorok a CES-en

forrás: Prím Online, 2013. december 21. 10:44

Az LG Electronics a 2014-es nemzetközi szórakoztatóelektronikai (CES) kiállításon bemutatja a 86 centiméteres (34") képátlójú IPS 21:9 UltraWide (UM95-ös típusú) monitorát. A 73 cm-es (29") méretben is elérhető UM95 kivételesen tiszta képet nyújt az UltraWide QHD felbontású (3440 × 1440) képmegjelenítéssel.

Az UM95 mellett az LG több másik izgalmas IPS 21:9-es UltraWide  monitort is bemutat a Las Vegas-i CES kiállításon 2014. január 7. és 10. között. Az UM65-ös típus 63, 73 és 86 cm-es (25", 29" és 34") méretben érhető el, az UB65 pedig ideális munkahelyi ergonómiával büszkélkedhet. A CES látogatói megtapasztalhatják a Real 4K (31MU95-ös típus) és a legújabb Color Prime (27MB85-ös típus) előnyeit. Az LG legújabb monitorai számos lenyűgöző tulajdonsággal bírnak, amelyek könnyebbé teszik a párhuzamos feladatvégzést és hatékonyabbá a munkát. Az LG kivételes IPS monitorai méltán szereztek maguknak elismerést a lenyűgöző képminőséget nyújtó színhűség, képfrissítési sebesség és széles betekintési szög révén.



Sebességre tervezve

Az UM95 többféle fejlett csatlakozási lehetőséget támogat, köztük a Thunderbolt™ 2-t. A Thunderbolt™ 2 egy forradalmi csatlakozási technológia, amely egyszerre támogatja az egyetlen, kisméretű porthoz kapcsolt nagy felbontású kijelzőket és nagy teljesítményű adattárolási eszközöket. A Thunderbolt 2 technológiával a felhasználók akár 20 gigabit/s-os átviteli sebességet is használhatnak, így egyszerre nézhetnek és szerkeszthetnek eredeti 4K videót, miközben biztonsági másolatot készítenek ugyanarról a fájlról. Nagyobb felbontás és több kijelzős megjelenítés is elérhető a DisplayPort 1.2 támogatással. A Thunderbolt 2 ugyanazokat a kábeleket és csatlakozókat használja, mint az első Thunderbolt technológia, és együttműködik a jelenlegi Thunderbolt-kompatibilis számítógépekkel és eszközökkel. Lehetőség van több UM95 monitor együttes használatára, és szerverekkel, valamint más eszközökkel való összekötésére is.

Munkára és szórakozásra tervezve
Az UM95 kivételes kijelzője biztosan megdobogtatja a játékok rajongóinak, a filmek szerelmeseinek és a grafikai szakembereknek a szívét. A Thunderbolt 2 támogatása mellett a monitor True Color Finder kalibrációs szoftverrel is rendelkezik, amely optimális színvisszaadást biztosít. Az UM95 továbbá képes visszaadni az sRGB színtér 99 százalékát. Ami a kivitelezést illeti, az LG új típusa elegáns fémes bevonatot és átlátszó Crystal Float állványt kapott, így félhomályban a képernyő szinte lebegni látszik a levegőben. A termék minimalista megjelenése modern hangulatot visz bármely otthonba vagy irodába.

A némileg vékonyabb és gazdaságosabb UM65 sorozatot hasznos párhuzamos feladatvégzési képességek és nagyszerű LG képminőség jellemzi. A három különböző képernyőméretből a felhasználók kiválaszthatják az adott igényeknek legjobban megfelelő UM65 típust. Az elegáns, 86 centiméteres (34") változat ugyanazt a Crystal Float élményt nyújtja, mint prémium nagytestvére, az UM95. Az LG 73 cm-es (29") UB65 modellje a munkahelyi hatékonyságot hivatott növelni: a könnyen beállítható képernyőmagasság és a 90 fokos elfordíthatóság hasznos funkciók lehetnek például szerkesztők vagy tervezők számára.

A modern igényekhez igazodva az LG IPS 21:9 UltraWide monitorai hatékonyan támogatnak párhuzamos feladatvégzési funkciókat, mint például a többfelé osztott képernyő (4-Screen Split) és a kettős csatlakoztatás (Dual Link-up). A játékosok és a mozirajongók a 21:9-es képaránnyal még teljesebb vizuális élményhez juthatnak. A teljes IPS 21:9 UltraWide sorozat Mac-kompatibilis, és támogatja a HDMI és a DisplayPort szabványokat, így a felhasználók számos eszközről jeleníthetnek meg és továbbíthatnak tartalmakat.

Real 4K monitor

Az LG a Real 4K (31MU95-ös típusú) monitort is bemutatja a CES kiállításon. A 78 cm-es (31") IPS kijelző hihetetlenül finom részleteket tud megjeleníteni 4096 × 2160 képpontos felbontása révén. A hardveres kalibrálást támogató és kivételes képminőségű 31MU95 kiváló választás a filmes vagy más kreatív szakmákban dolgozók számára.

Thunderbolt csatlakozásos Color Prime
Az új Color Prime (27MB85-ös típusú) monitor támogatja a Thunderbolt 2-t, együttműködik az LG True Color Pro kalibrációs szoftverrel és képes megjeleníteni az Adobe RGB színtér 99 százalékát, így ideális a fotósok, a videoszerkesztők és az olyan iparágban dolgozók számára, ahol alapkövetelmény a nagy átviteli sebesség és a professzionális szintű színpontosság.

Elismerések és minősítések
Az LG IPS monitorai kiváló nemzetközi hírnevet szereztek az elmúlt években kivételes képminőségük és feltűnő kinézetük révén. Megszerezték többek között a német Plus X Award, a Red Dot Design Award és a japán G-Mark elismeréseket. Az LG 29EA73 típusú monitora megkapta az Intertek Quality & Performance Mark (QPM) minősítését is kivételes minőségi mutatóiért az Intertek által vizsgált hét kategóriája mindegyikében, például a színpontosság, a színvisszaadás és a betekintési tartomány terén.