A British Airways járatain a teljes út alatt lehet mobilozni

MTI Sajtóadatbank, 2013. december 24. 08:56

Európában első légitársaságként a British Airways (BA) engedélyezi utasainak az elektronikai eszközök használatát repülési üzemmódban a gurulás, valamint fel- és leszállás közben is december 19-étől.

A társaság MTI-nek kiadott közlemény szerint a Civil Aviation Authority (CAA) jóváhagyását követően, december 19-től a British Airways utasai attól a pillanattól, hogy a repülőgép fedélzetére lépnek, használhatják tabletjeiket, telefonjaikat és ekönyv-olvasóikat repülési üzemmódban az utazás teljes időtartama alatt. A British Airways biztosította arról a CAA-t, hogy a változások minden meglévő biztonsági előírásnak és szabályzatnak megfelelnek.

 

Idézik Ian Pringle kapitányt, a British Airways repülési képzési vezetőjét, aki azt mondta az intézkedésről: "a korlátozások enyhítésével átlagosan 30 perccel nő az elektronikai eszközök használatának lehetősége. Egy hosszú távú járaton utazó, körülbelül 300 utas esetén ez összesen 150 óra plusz időt jelent."

 

Kitértek arra is, hogy az év elején a British Airways volt az első európai légitársaság, amely lehetővé tette utasai számára, hogy telefonáljanak, üzeneteket küldjenek vagy e-mailezzenek mobiltelefonjaik vagy más kézi elektronikai eszközeik segítségével, miután a gépük landolt és legurult a kifutópályáról.

 

Szintén ők voltak az első légitársaság az Egyesült Királyságban, amely engedélyezte hosszú távú járatain, hogy az indulástól az érkezésig használják a fedélzeti szórakoztató eszközöket.