Androiddal hódítana az Audi

forrás: Prím Online, 2014. január 3. 15:55

Jövő héten startol Las Vegasban a CES, az elektronikai eszközök legnagyobb kiállítása. Itt persze a mindenféle kütyü mellett az autóipar is jelen van, ezúttal az Audi és a Google együttműködésének gyermeke tűnik majd fel az amerikai kiállításon.

Az Android operációs rendszer az utóbbi években soha nem látott hódítást vitt véghez az okostelefonok piacán, így nem véletlen, hogy a sokak által kedvelt és használt platform az Audi figyelmét is felkeltette. Amennyiben a frigy létrejötte után a közösen kifejlesztett multimédiás és navigációs rendszer megjelenik, több okból kifolyólag is vonzó lehet majd a felhasználók számára. - írja az autopult.hu.

Egyrészt a felhasználóknak egy, már jól ismert környezetben, a robotos platformon kell boldogulniuk, tehát mindenképp egyszerűbb használhatósággal kecsegtet az újdonság, másrészt a Google részéről a friss térképek, a már bejáratott navigáció és egyéb G-s szolgáltatások integrálása növelheti a vonzalmat. Ha a pletykáknak hihetünk, akkor 4-5 éven belül érkeznek meg az első Androidos fedélzeti rendszerrel szerelt Audi modellek.

A Google mindeközben nem csupán a négykarikásokkal kívánja szorosabbra fonni a barátságot, az óriás az Nvidiával is szemezik, hogy a jövőben együttműködve az Androidos szoftverek alá hatékonyabb chipek kerülhessenek, ami a későbbiekben ugyancsak pozitív hatással lehet az autós rendszerekre.

A Google a navigáció mellett immáron jogtiszta zenét is kínál, ami az autósok esetében kiváltképp fontos pont. Emellett applikációk sokasága sorakozik fel, legyen szó szervízalkalmazásokról vagy a népszerű Androidos programok bármelyikéről.

Persze nem csupán a Google szegődik az autóipari gyártól mellé, az Apple is szeretne minél nagyobb szeletet kiharapni a piac tortájából, épp ezért már a BMW mellé megnyerte magának a Mercedes-Benzt, a General Motorst, illetve a Hondát.

forrás: autopult.hu