Ha már tapogatunk, tisztítsunk is

Czipperer Dia, 2014. január 7. 09:54

A 2014-es Las Vegas-i szupershow-n, a CES-en nem csak különféle okoskütyük mutatkoznak be, hanem ezekhez tartozó hasznos segédeszközök és megoldások is. Az egyik ilyen a LensPen Elite egy olyan eszköz, amely egy speciális folyadékkal tisztítja meg masináinkat.

Az érintőképernyős készülékek megjelenése nem csak a gyártókat állította új kihívások elé, hanem a fogyasztókat is. Mindennek megvan az ára, ahogy annak is, hogy egyszerűsödött a navigáció a készülékek képernyőjén az érintésnek köszönhetően. A kijelző ugyanis egyre jobban koszolódik, zsíros foltokkal lesz teli, amit nem könnyű eltávolítani. Egy új megoldás erre kínál megfelelő alternatívát.

 

Egy kis kanadai cég találmánya a LensPen Elite, amely az ujjlenyomatainktól és azok zsíros maradványaitól tisztítja meg az érintőképernyőket. A megoldás akár elsőre még haszontalannak is tűnhet, hiszen hányféle tisztítómegoldás versenyez a piacon – még akkor is, ha csak az alternatív lehetőségekből, például szemüvegtisztítás indulunk ki.

 

Ám tökéletes módszer mindezidáig nem született. Lehet, hogy az áttörést ez az újdonság jelentheti? Miért is ne! Okoskütyükhöz okos tisztító megoldás. Ha a találmány a CES-ig menetelt, csak tudhat valamit. Nézzük, miben áll a különlegessége!

 

A benne lévő tisztítófolyadék feketeszén-vegyületet tartalmaz, amely páratlan tisztítóerővel rendelkezik. Ám jogosan merrül fel a kérdés, hogy mindez milyen  nyomot hagy ujjunkon vagy a készülék tokján?

 

 

A LensPen ötlete nem újkeletű, első megjelenéséhez egészen 1984-ig kell visszamenetelnünk az időben. Akkor kifejezetten kameralencsék tisztításához alkalmazták. Többek között a Nikon, Canon, Sony , Pentax és a Samsung is forgalmazott saját márkás LensPen termékeket. Akkor még bizony fekete nyomot hagyott maga után, megfogta, amihez hozzáért.

 

Ez azonban mostanra megváltozott. A folyadék, bár szénvegyületet tartalmaz, átlátszó. Emellett a piac is átalakult, új területen kezdheti meg hódító útján a megoldás: az okoskütyük háza táján. Persze, más eszközök tisztítására is kiválóan alkalmas, például szemüvegek, napszemüvegek esetén. A vállalat alelnöke szerint a LensPen még idén ezen a területen is úttörő lehet.