Kreatív filmfelvétel és lenyűgöző hang találkozása – új LEGRIA mini X

forrás: Prím Online, 2014. január 8. 14:11

A Canon bejelentette a LEGRIA mini X videókamerát – egy vadonatúj kreatív videofelvevőt, amelynél professzionális audiominőség társul a lenyűgöző HD videofelvétel mellé. A készülék a gyártó szerint szinte bármilyen típusú videorögzítéshez ideális, az egyetlen helyszínen forgatott riportoktól és dokumentumfelvételektől kezdve az önreflexiók rögzítésén át az élő zenei vagy színházi produkciók megörökítéséig.

Mozgóképek, a képekhez illően remek hanggal


A LEGRIA mini X kiugróan jó hangminősége az új, nagy, beépített sztereo mikrofonnak köszönhető. A mikrofon belsejében található, hálószövetből és szivacsból készült speciális, kétrétegű struktúra, a nagy méret, a csökkentett háttér- és statikus zaj miatt ideális eszköz beszélgetések felvételéhez vagy helyszíni riportokhoz. A videokamera széles dinamikatartomány átfogására képes, így ugyanolyan jól visszaadja a koncertterem csendjét az előadás megkezdése előtt, mint a fináléban mennydörgő dobokat.


A Linear PCM felvevőfunkciónak köszönhetően a LEGRIA mini X tömörítetlen, HD minőségű audiojeleket rögzít és ezzel valósághű, CD-minőségű hangfelvételeket készít. Új, fejhallgató és külső mikrofon fogadására kialakított csatlakozókkal is rendelkezik, ami még rugalmasabb felvételi lehetőségeket teremt – remekül használható például interjúknál, vagy a hangerő finomhangolásához zajos környezetekben. Az azonnali eredmény elérését szolgálja, hogy a Canon Audiokompozíció-választás technológiája egy sor előre beállított módot tartalmaz, amelyekből valamelyiket kiválasztva azonnal hozzáigazítja a beállításokat a különféle helyzetekhez (pl. zene vagy találkozó).


Páratlan felvételi rugalmasság


A LEGRIA mini X innovatív kialakítása lehetőséget ad a felhasználónak arra, hogy felfedezze saját kreativitását. A kompakt, könnyű készülék bárhová elvihető, spontán képrögzítésre alkalmas. Ultraszéles, 170°-os látószögű, f/2,8-as objektívjével, beépített állványával és változtatható szögű 6,8 cm-es (2,7”) LCD érintőképernyőjével sokféle irányból is kényelmesen készíthetők felvételek.


Elképesztő minőség, tökéletes eredmény 

 
A Canon híres képalkotó technológiája egyaránt kielégíti a lelkes operatőrök és a filmkészítők igényeit is. Az AVCHD (1080/50i) és az MP4 (1080/25p) formátumú felvételeket is támogató eszköz a Canon saját fejlett DIGIC DV 4 feldolgozási platformjára és egy 1/2,3” CMOS érzékelőre építve képes élénk színekkel, minimális zajjal videofelvételeket és állóképeket készíteni még rosszul megvilágított környezetekben is. Az új képstabilizációval közeli (Close-Up) módban is bemozdulás nélküli felvételek készíthetők, akár full HD videók, akár 12 megapixeles, ultraszéles állóképek készítése a feladat.

Kibővített kapcsolatok az elkészült munka megosztásához


A beépített Wi-Fi használatával az anyagok egyszerűen áttekinthetők és megoszthatók több eszközzel, vagy vezeték nélkül feltölthetők a közösségi hálózatokra. Egy okostelefon vagy egy táblagép és a Canon CameraAccess Plus alkalmazása segítségével a filmkészítők mostantól távolról is vezérelhetik a LEGRIA mini X-et, és élőben figyelhetik az otthoni eseményeket, egyszerűen rácsatlakoztatva az eszközt a lakás vezeték nélküli hálózatára. A videokamera a Canon új CT-V1 nevű pásztázó fejével is használható, amellyel az eszközzel távolról, okostelefonról vagy táblagépről vezeték nélküli kapcsolattal vízszintesen 200° fokos szögben pásztázhatunk. A LEGRIA mini X különlegesen nagy látószögű objektívjével ez teljes 360°-os nézetet eredményez.


Kreatív módok


A LEGRIA mini X a kreatív mozgókép-készítési lehetőségek új világát nyitja meg a különféle szórakoztató felvételi módokkal, amelyekkel az egyszerű jelenetek dinamikus és megnyerő, megosztásra érdemes klipekké alakíthatók. Ilyen például a Time Lapse (az idő múlását tükröző) felvétel, amikor a kamera öt másodperctől tíz percig állítható időközönként készít képet, így hosszabb történetek is összefoglalhatók, vagy ott van a gyorsított és lassított felvétel funkció, amelyekkel maximum négyszeres, vagy éppen ellenkezőleg, a valós sebességhez képest negyedakkora vagy feleakkora sebességgel zajló jelenetek rögzíthetők.

LEGRIA mini X – legfontosabb jellemzők:


·    Nagy, sztereo mikrofon; széles dinamikatartomány
·    Lineáris PCM - CD minőségű hang
·    170°-os, ultranagy1 látószögű objektív
·    Állítható szögű LCD képernyő és beépített állvány
·    Wi-Fi: távoli figyelés és megosztás
·    Váltás nagylátószögről közelire
·    Full HD, AVCHD és MP4 támogatása
·    Irányérzékelés
·    Teljes kézi vezérlés
·    Gyorsított és lassított felvétel, időközönkénti rögzítés