Fejlesztették a megváltozott munkaképességűek rehabilitációját támogató informatikai rendszert

MTI Sajtóadatbank, 2014. január 19. 09:13

A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (NRSZH) közel félmilliárd forintos európai uniós támogatással fejlesztette a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási rehabilitációját támogató informatikai rendszert.

Az NRSZH MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozza, hogy a fejlesztés eredményeként jelentősen felgyorsult az információcsere a különböző feladatokat végző hatóságok között. A hivatal emlékeztet arra, hogy a kormány kiemelten támogatja a megváltozott munkaképességű emberek foglalkozási rehabilitációját, munkavállalási lehetőségeik bővítését. A komplex rehabilitáció 2012-es szervezeti átalakításának egyik fontos eleme volt az elektronikus kapcsolat kiépítése a feladatok ellátásában résztvevő hatóságok között.
 

A 2012. július 1-jén létrejött új rehabilitációs hatóságok feladatellátását egyetlen komplex és integrált rendszer, a rehabilitációs szakigazgatási rendszer támogatja. A fejlesztés új szakasza közel félmilliárd forintos európai uniós támogatásból, 2013 februárjában kezdődött.
 

A projektnek köszönhetően a szakigazgatási feladatok támogatására egy korszerű, szolgáltatásorientált, integrált informatikai rendszer jött létre. A fejlesztés gyors információtovábbítási lehetőséget biztosít a feladatellátásban érintett hatóságok, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal és az RSZR rendszerei között. Az információk gyors cseréje gördülékenyebbé teszi az ügyintézést is - olvasható a közleményben.