Két bővítménytől is megszabadult a Chrome

Czipperer Dia, 2014. január 20. 15:12

A Google két olyan kiterjesztést is eltávolított a Chrome böngészőből, melyek a szabályzatot megsértve kéretlen hirdetésekkel bombázták a felhasználókat.

A Wall Street Journal számolt be arról, hogy a Goolge két bővítményt törölt Chrome böngészőjéből. Ezek olyan kéretlen hirdetéseket küldtek a felhasználóknak, melyek sértik a vállalat üzleti szabályzatát. A Google ugyanis decemberben frissítette szabályzatát, amely megakadályozza, hogy a szoftverfejlesztők egy adott lap egynél több részén közzétegyék hirdetéseiket.

 

 


Az „Add to Feddly” és a „Tweet This Page” bővítményeket iktatták ki. Ezek olyan helyen is megjelenítettek hirdetéseket, ahol korábban ez nem volt jellemző, mint például a Google kezdőoldalán. Az „Add to Feedly”fejlesztője elismerte, hogy a bővítményt eladta egy ismeretlen vevőnek, így talán nem meglepő, hogy mindez megtörténhetett. Ugyanez a helyzeta másik bővítmény esetében is.

 

Mindkét bővítménynek kevesebb, mint 100 ezer használója volt, és szerencsére mindegyiket eltávolította már a Google a Chrome Web Store-ból.

 

Forrás: Techspot.com