Oktatási eszközök legújabb generációja az Inteltől

Széll Zoltán, 2014. január 23. 12:48

A lapkagyártó óriás bevezette az iskolák, tanulók és tanárok számára tervezett alacsony árú „Classmate PC”-k legújabb generációját és bejelentett egy táblagépet is az oktatási szegmensben.

A Classmate PC 10 hüvelykes képernyőt, Intel Celeron N2806 processzort és Windows 8.1 operációs rendszert tartalmaz. Az opcióként megvásárolható érintőképernyőt forgatható kamerával kombinálták.

 

Az első termék, amely az Intel referencia konstrukción alapul a „HP Classmate Notebook PC”, mely még ebben a hónapban kapható lesz. Az Intel azt is bejelentette, hogy a Windows 7 alapú modell a Linux változattal együtt még ebben az évben a piacra kerül.

 

A 10 hüvelykes „Intel Education Tablet” táblagép az 1,2GHz-es Intel Z2520 mikroprocesszoron alapul,  az Android 4.2 operációs rendszer felügyelete alatt fut, támogat egy tollat, a hát- és előlapon egy-egy kamerát, opcionális 3G csatlakozófelületet és 12 óra telepélettartamot.

Az Intel Atom processzor Z2520 lapka támogatja az Intel Hyper-Threading technológiát, amely egyidejűleg négy alkalmazás-szál futtatását teszi lehetővé. Az integrált platform tartalmaz egy „Intel Graphics Media Accelerator”” grafikus gépet, amely támogatja a 3D vizuális megjelenítést, a játékokat, az teljes 1080p hardver gyorsított video-kódolást és dekódolást 30 kép/mp sebességgel.

 

A tábla és a „Classmate PC” strapabíró eszközök ezért ellenállnak az olyan külső fizikai behatásoknak, mint a leesés az asztalról (max. 70 cm) valamint a víz és a pára. A gyártók a gépet egy hőmérővel szállítják, amely az „Audio” csatlakozóba dugaszolható és méri a környezeti hőmérsékletet. Ezek az adatok sok fizikai- és kémiai feladathoz felhasználhatók.

 

Forrás: digitimes.com