Idén 10 éves a Firefox

Czipperer Dia, 2014. január 29. 13:11

Idén ünnepli 10. születésnapját a Firefox, a világ egyik vezető böngészője. A vállalat az évforduló alkalmából örökbe fogadta a Fővárosi Állat- és Növénykert két kis vörös pandáját, Ambrust és Aurorát. Utóbbi a Firefox következő verziójának neve is.

Tíz éves múltra tekint vissza a Mozilla fejlesztésű Firefox böngésző. A vállalat közel egy éve egy nyílt forráskódú mobil operációs rendszert is kifejlesztett Firefox OS néven, amely folyamatosan frissül a partneri kapcsolatoknak köszönhetően. A rendszer 2013. október 9-én mutatkozott be hazánkban. A Firefox mobil operációs rendszere hamarosan más eszközökön, televíziókon és táblagépeken is funkcionál majd.

 

 

A vállalat társadalmi felelősségvállalása részeként és az évforsuló alkalmából örökbe fogadta a Fővárosi Állat- és Növénykert két vörös pandáját, Ambrust és Aurorát. A támogatásból pedig az állatkert minden lakója részesül az állatkert örökbefogadási szabályai szerint.

 

 

A választás nem véletlen, hiszen a vörös panda faj angol elnevezésben firefox néven is ismert. Az Aurora egyébként a Firefox következő verziójának a neve is egyben.

 

A böngésző 10. születésnapja alkalmából, az örökbefogadás mellett a Mozilla magyarországi közössége a kilátogatókat családi programokkal várta az állatkertben, és legújabb okostelefonjukat is bemutatták a látogatóknak.