A siker kulcsa a Kulcs-Softnál

forrás: Prím Online, 2014. február 2. 10:20

A Kulcs-Soft Számítástechnika Nyrt. 2013-as árbevétele elérte az 1 milliárd forintot, ehhez hozzájárult a vállalat külföldi piacokra fókuszáló Key-Soft üzletágának produktivitása is.

2011. óta több mint 50 országból töltötték már le a Kulcs-Soft termékeit, emellett a vállalat ma tíz célországra irányuló aktív weblappal is rendelkezik. 2013. év elejétõl a cég Key-Soft üzletágának kiemelt célpiacaként elsõsorban Romániát és Szlovákiát választották. További tevékenységeivel pedig az angol és az orosz nyelvterületû piacokra fókuszált, ezen piacok termékbevezetéseit készítette elõ.

A 2013-as évben magas konverziót eredményezett a demóletöltésekbõl történõ értékesítés, az év eleji adatokhoz képest ez a szám Szlovákiában 38,5 %, Romániában 270 %-os növekedést hozott. A licencek számában is ez a tendencia mutatkozott, ugyanezen idõszakra vonatkoztatva, 44,7%-kal emelkedett.

A tavalyi év fejlesztési szempontból is releváns volt a Key-Soft számára, egy forradalmian új online számlázó és készletkezelõ megoldással folytatták tevékenységüket az év második felében. Az Online Invoicing Software elnevezésû termékük technológiai, funkcionális és dizájn szempontból is kimagasló. Ezen kívül a naprakész lokalizációk lefejlesztésével a vállalat hatalmas lépést tett meg a külföldi piacokon történõ hosszú távú megerõsödésben.

Továbbá az év végére mind a román, mind a szlovák piacon megjelent az összetett igényeket kielégítõ, webáruházzal integrált ügyviteli megoldásuk is.

Várhatóan ez a piaci célcsoportjuk újrarendezõdését eredményezi 2014. elejére.