Satya Nadella a Microsoft vezetői székében

Czipperer Dia, 2014. február 4. 17:02

A Microsoft hivatalosan is bejelentette Steve Ballmer utódját. Az új elnök-vezérigazgató a már korábban rebesgetett Satya Nadella lett, aki korábban a vállalat nagyvállalati és felhőszolgáltatásokért felelős részlegének vezetője volt.

Satya Nadella huszonkét éve, 1992-ben csatlakozott a Microsoft csapatához, akkor az internetes és üzleti szolgáltatások alelnökeként dolgozott. Az ő nevéhez fűződik az Office, Xbox és a Bing fejlesztésének vezetése, és később ő felelt a szerver-üzletágért is. Nadellát száz potenciális jelölt közül választották ki.

 

Nadella 46 éves, immáron 22 éve házas ember, aki – mint bevallotta – nagyon szeret tanulni, és szabadidejében szívesen olvas verseket vagy krikettezik. Indiában, Hyderabadban született. Az első indiai magánegyetemen szerzett diplomát, ám hamar az Egyesült Államokba költözött.
 

 

Steve Ballmer, a vállalat korábbi vezetője egy, a munkatársaknak írt e-mailben Nadellát úgy jellemezte, mint egy megbízható vezetőt, aki jelentős technológiai ismeretekkel és figyelemreméltó képességgel rendelkezik a piaci folyamatokat illetően. Azt is hozzátette, hogy évekig Satya közelében dolgozott, és sokszor maga is megtapasztalhatta ezeket a készségeket.

 

Nadella a Microsoft harmadik vezetője Bill Gates és Steve Ballmer után. Gates maga is távozik az igazgatótanács éléről, és a továbbiakban műszaki tanácsadóként vesz részt a vállalat életében. Az ő helyét John Thompson veszi át, aki maga is úgy nyilatkozott az új vezetőről, hogy egyértelműen a legjobb ember a Microsoft vezetésére.

 

Nadella szerint a Microsoft egyike azon kevés vállalatoknak, amelyek valóban forradalmasítják a világon a technológiát, és semmi nem lehet megtisztelőbb annál, mint hogy ő vezetheti a vállalatot. Úgy véli, hogy a Microsoft előtt álló lehetőség hatalmas, de ezek megragadása nagy részben az ő feladata, vagyis, hogy a vállalatot még produktívabbá tegye. Fontos, hogy felgyorsítsa azt a képességet, hogy az ügyfelek számára az innovatív termékeket, szolgáltatásokat még gyorsabban képesek legyenek átadni.

 

Ahogy fogalmazott: „nekünk van a legjobb platformunk arra, hogy megváltoztassuk a világot”.

 

  

Forrás: Microsoft.com