Kilép a nemzetközi piacra a Noreg kártyamenedzsment megoldása

forrás: Prím Online, 2014. február 5. 13:16

A Noreg MARGARÉTA kártyamenedzsment rendszerét vezeti be a világ 39 országában közel 4000 embert foglalkoztató Euronet. A Noreg február végéig integrálja megoldását az elektronikus fizetéssel foglalkozó vállalat meglévő rendszereihez.

Az Euronet Worldwide 1100 munkatársa márciusban veszi használatba a tanúsítványok és smart kártyák egységes kezelését egyszerűen, könnyen menedzselhetően és maximális biztonsággal megvalósító új rendszert. A megoldás bevezetése azért vált szükségessé, mert a smart kártyák kiosztása és az azokhoz tartozó tanúsítványok kezelése korábban manuálisan történt, amely jelentős erőforrásokat igényelt.

„Olyan megoldást kerestünk, amely költséghatékony, rugalmas, igény szerint módosítható, megfelel a szigorú biztonsági követelményeknek és a lehető legkönnyebben illeszthető a meglévő informatikai infrastruktúránkba. A Noreg megoldása támogatja a jelenleg meglévő tanúsítvány kiadó megoldásunkat, ráadásul a felület és a teljes adminisztráció elérhető angol nyelven is, így a világ több országában is tudjuk használni, akár helyi támogató szervezet nélkül”
– mondta Valádi Zoltán, az Euronet Worldwide EFT Security managere.

A MARGARÉTA bevezetésével egyszerűbb lesz a több tanúsítvánnyal rendelkező felhasználók kártyáinak megújítása is, hiszen a jövőben ez egyetlen lépésben, integrált folyamatként valósul meg, míg korábban minden tanúsítványon külön lépést igényelt. További nagy előny, hogy a megújítást a felhasználó a saját számítógépéről egy webes önkiszolgáló felületen végezheti, nem szükséges hozzá operátori közreműködés.