YouTube videók a Google kiemelt találatai között

Czipperer Dia, 2014. február 7. 15:16

Már nem kell külön a videó fülre kattintani a Google oldalán, ha videót szeretnénk nézni. Már egy ideje megjelenik a találatok között is a videó előnézete, ezentúl pedig a képernyő felső részén, kiemelt helyet foglal el, melyre kattintva a YouTube oldalára jutunk.

Google Now stílusú kártyákkal találkozhatunk a Google főoldalán, ha egy zeneszámot keresünk. Az oldal tetején ugyanis nagyban megjelenik az ajánlott videó, annak minden pontos részletével együtt (lásd a képen).

 

 

Elég a videóra egyszer rákattintani, és máris a YouTube oldalára navigál minket a Google, ahol meghallgathatjuk az adott videót. Nem csak zeneszámokat listáz ki nekünk a Google, hanem minden hivatalos VEVO feltöltést és egyéni művészek videóit is.

 

Korábban bevezetett a Google egy olyan opciót (2013. szeptember), hogy amikor beírtuk egy zeneszám nevét, a videó előnézete jelent meg a találatok között elsőként, de nem kiemelkedve közülük. Most ezt fejlesztették tovább, és még egyszerűbbé tették, hogy a felhasználók eljussanak az adott videóhoz.

 

A lépéssel a Google célja, hogy a streaming zenei szolgáltatások, mint a Spotify és a Rdio mellett az emberek továbbra is keressék fel a YouTube-ot, és ott hallgassák meg kedvenc zeneszámaikat.

 

Forrás: TheNextWeb.com