Steve Wozniak szerint az Apple androidos mobilt is gyárthatna

Czipperer Dia, 2014. február 10. 15:22

Az Apple társalapítója, Steve Wozniak egy, a Wirednek adott interjúban érdekes véleménynek adott hangot. Beszélt arról, hogy szerinte az Apple androidos telefonokkal is előrukkolhatna a jövőben.

A San Franciscó-i Apps World North America konferencián sikerült elcsípni a Wired újságírójának Steve Wozniakot, aki érdekes dolgokat mondott, szerinte ugyanis az Apple is megvetheti a lábát az Android piacon. Ahogy ő fogalmazott: „két arénában is játszhatunk egy időben”. Szerinte technikai akadályai nincsenek a dolognak, tekintve, hogy az Android nyílt forráskódú operációs rendszer, így bárki fejlesztheti.

 

Úgy gondolja, az Apple is készíthetne a jövőben egy olyan telefont, amely fedélzetén a Google Android operációs rendszere teljesít szolgálatot. Úgy véli, semmi nem tartja vissza az Apple-t attól, hogy az Androidra másodlagos piacként tekintsen, és készüljenek az "iAndroid" készülékek.

 

 

Szerinte a nagy termékek igazán titkos fejlesztés eredményei, és sokszor egy évtizedet is várni kell valami nagy dobásra. Ő támogatja az Apple koncepcióját abból a szempontból, hogy nem árasztja el az új iPhone modelleket új funkciókkal, mert ez nem egyenlő az innovációval. Ahogy elmondta, „ha van valami igazán jó, ne változtasd meg, ne cseszd el".

 

Furcsa mindezt tőle hallani, aki már nem vesz részt a vállalat napi munkájában, ám kijelentése egyáltalán nem szokatlan, hiszen nem ez az első alkalom, hogy nyíltan vállalja véleményét. A Techspot szerint bár az Apple már sokat engedett elveiből (lásd olcsó iPhone), elég valószínűtlen, hogy az operációs rendszer változás valamikor is beigazolódna.

 

Forrás: Wired.com