Bill Gates bármire válaszol a Redditen

Czipperer Dia, 2014. február 11. 15:35

A Microsoft társalapítója, Bill Gates tegnap létrehozott egy „kérdezz bármit” szekciót Redditen. Azóta záporoznak a hozzászólások, vannak komolyabb és viccesebb témák is.

Bill Gates a Redditen hozott létre egy "kérdezz bátran" szekciót, amelynek arra buzdítja az embereket, szabadon kérdezzenek tőle, legyen szó bármiről. Az egyik hozzászóló a „bármit” jeligét komolyan véve rákérdezett Billnél, hogy halad a második generációs óvszer fejlesztése.

 

 

A kérdés egyáltalán nem vicc, teljesen komoly, ugyanis a hajdani vállalatvezető a Bill és Melinda Gates Foundation egyik projektje keretében olyan óvszerek kifejlesztésén dolgozik, melyek nagyobb védelmet nyújtanak a HIV-fertőzésekkel szemben.

 

Gates reagált a korántsem szokványosnak tűnő kérdése, melyet úgy kezdett: „ez egy érzékeny téma”. Természetesen Gatesnek is van humora. Elmondta, hogy még nem jutottak eredményre ezen a téren, jelenleg olyan technológián dolgoznak, mellyel az anyag vastagságát tudják csökkenteni a kényelmesebb viselet érdekében.

 

A szakembernek egy olyan kérdést is feltettek, hogy szerinte mi a különbség a jelenlegi és a húsz évvel ezelőtti önmaga között. Erre azt válaszolta, hogy akkor szinte egész nap az irodában ült, és sok energiája volt. Remélhetőleg most már azonban kicsivel érettebb lett, és egy kis extra bölcsességet is magára szedett.

 

A Redditen bárki kérdezhet Bill Gatestől, és akár el is olvashatja mind a 20244 hozzászólást, ami eddig érkezett.

 

Forrás: Businessinsider.com