Megjelent az AIDA64 v4.20-as verziója

forrás: Prím Online, 2014. február 12. 10:36

Megjelent az AIDA64 új, 4.20-as verziója, mely magában foglalja a népszerű PC-diagnosztikai és sebességmérő AIDA64 Exreme változatot, valamint a vállalati felhasználóknak szánt hálózatmenedzsment- és rendszertesztszoftvert, az AIDA64 Businesst. Az átalakított üzleti termékportfólió első frissítésénél a FinalWire a technológiai újdonságokra koncentrált, így egy alapjaiban újraírt, többszálú memóriaterhelési teszttel és az AMD Mantle API támogatásával bővítették a program repertoárját.

Az AIDA64 programcsalád tavaly novembertől három üzleti és egy otthoni felhasználóknak szánt kiadást foglal magába. A hardverdiagnosztikai funkciókkal kibővített új csúcstermék, az AIDA64 Business mellett elérhető a kifejezetten hardver- és szoftverleltározási célokra használható, olcsóbban licencelhető AIDA64 Network Audit, valamint a teljesen önállósított AIDA64 Engineer, amely az otthoni felhasználóknak szánt AIDA64 Extreme verziónál immár több szolgáltatást kínál.

 

A termékek mellett szintén a tavalyi év végén újult meg az AIDA64 magyar weboldala is: így már egy korszerű, a korábbinál látványosabb és egyben bővebb információkat tartalmazó felületen tájékozódhatnak a látogatók a világszerte több mint 1,2 millió ügyfél által használt megoldásokról.

 

Az új AIDA64-kiadás teljesen újraírt, többszálú memória-stressztesztje – amely a rendszerstabilitás-teszt modulban érhető el – immár SSE2-, AVX, AVX2- és FMA-gyorsítást kapott, és 128 (az AIDA64 Engineer és AIDA64 Business esetében 640) logikai processzorig skálázódik. Mindennek köszönhetően az új terhelési teszt a korábbinál jóval nagyobb igénybevételnek teszi ki a memória-alrendszert. A februári frissítés a rendszer-diagnosztikai szoftverek mezőnyében az elsők között támogatja az AMD Mantle grafikus platformot, melyről külön lapon szolgál információkkal. Ezen felül a v4.20 teljes körűen támogatja az Intel „Haswell Refresh”, „Bay Trail”, „Avoton” és „Rangeley” processzorokat is.

 

Új verzióban bevezetett szolgáltatások és fejlesztések:

 

·  AMD Mantle grafikusvezérlő-diagnosztika

 

 

·  Többszálú memória-stresszteszt SSE-, SSE2-, AVX-, AVX2-, FMA-, BMI- és BMI2-gyorsítással

·  64 bites optimalizált sebességmérés AMD „Mullins” és „Beema” APU-kon

·  64 bites optimalizált sebességmérés Intel Atom C2000 „Avoton” és „Rangeley” SoC-okon

·  64 bites optimalizált sebességmérés Intel „Bay Trail” asztali, mobil és tablet SoC-okon

·  Intel „Haswell Refresh” platform és Intel „Wildcat Point” PCH teljes körű támogatása

·  Intel „Broadwell” CPU bővített támogatása

·  Intel „Royston” SoC előzetes kezelése

·  OCZ Vertex 460 SSD támogatása

·  AMD Radeon R5, R7, R9 GPU-család diagnosztikája

·  NVIDIA GeForce GTX Titan Black, GeForce GTX 750 Ti GPU-k diagnosztikája