Robotok teszik ki a webes forgalom 61,5%-át

Czipperer Dia, 2014. február 14. 14:21

Az Incapsula jelentése szerint a webes forgalom nagy részét robotok generálják. Meglepően hangzik, de a valódi emberi forgalom kevesebb, mint 40 százalék. A tavalyihoz képest romlott a helyzet.

Az Incapsula adatai szerint a weboldalát forgalmát jelentős részben robotok generálják. Ennek aránya meglepően magas, 61,5%. Ebből a keresőmotorok aránya 31%i, a maradékot rosszindulatú robotok teszik ki (pl. hekkelési eszközök, spam robotok). Az emberi forgalom mindössze 38,5%.

 

Már tavaly márciusban közzétettek egy tanulmányt, amely azt mutatta, hogy a honlapok jelentős részén nem emberek generálják a forgalmat (51%)., amelynek egy része egyértelműen rosszindulatú forrásokat takart.

 

 

2012-es adatok

 

Azóta számos kérést kaptak arra vonatkozóan, hogy amint tudják, frissítsék ezeket az adatokat, ám el kellett telni egy bizonyos időnek ahhoz, hogy megfelelő eredményekkel tudjanak szolgálni. Ez decemberben sikerült, és saját blogjukon közzé is tették az eredményeket. A 2012-es jelentéshez képest nem túl kecsegtetőek az eredméyek, miközben csökkent az emberi forgalom 10,5%-kal, a robotok aránya ugyanennyivel nőtt.

 

 

Forrás: Mashable.com