Schneider Electric - HP: közös IT menedzsment platform

forrás: Prím Online, 2014. február 17. 10:46

A Schneider Electric, az energiamenedzsment nemzetközi szakértője és a HP bejelentették partneri együttműködésüket, amelynek keretében a vállalatok megoldásaik ötvözésével átfogó adatközponti és IT menedzsment platformot szállítanak.

Az egységesített megoldás része a HP Converged Management Consulting Services (CMCS) a Schneider Electric StruxureWare for Data Centers adatközponti infrastruktúra menedzsment (DCIM) architektúrájával. A két vállalat így egyedülálló módon képes összekapcsolni a fizikai infrastruktúra elemeit az üzleti folyamatokkal, és a felhasználók számára továbbfejlesztett, holisztikus üzleti hatásanalízist kínál.

A StruxureWare for Data Center egyedülálló képességeinek köszönhetően részletgazdag ábrázolást, jelentéseket és analitikát készít az adatközponti és a kiszolgáló infrastruktúra, valamint az adatközpontnak helyet adó épületről, így a DCIM technológia ideális kiegészítője a HP Asset Manager szoftvernek. E két megoldás kombinációja jelentős energiamegtakarítást, valamint az informatikai eszközök és szolgáltatások hatékonyabb menedzselését biztosítja.

A Schneider Electric és a HP integrálja továbbá a StruxureWare for Data Centers és a HP Universal Configuration Management Database (UCMDB) megoldásokat, mellyel megvalósul a DCIM és az IT Service Management (ITSM) platformok közötti kommunikáció és az eszköznyilvántartási adatok összehangolása. A HP ezenkívül elérhetővé teszi a StruxureWare for Data Centers funkcióit és szolgáltatásait a HP saját Converged Management Consulting Framework keretrendszerében. Az integrációval a tanácsadók megalapozott javaslatokat tesznek a megoldások adatközpontokba tervezett telepítéseire, és meghatározzák a teljes ITSM és a DCIM rendszer egyesítésének legjobb módját az adott környezetben.