Új megoldás segíti az elektronikus számlázás bevezetését

forrás: Prím Online, 2014. február 19. 12:10

A NETLOCK Kft. a MultiSoft Kft.-vel együttműködésben egy elektronikus számla- és másodbizonylat-hitelesítő modult fejlesztett ki a Microsoft Dynamics NAV vállalatirányítási rendszerhez. Az új modulnak köszönhetően a Microsoft ERP rendszerét használó vállalatok egyszerűen, alacsony költségek mellett vezethetik be az elektronikus számlázást.

A magyar jogszabályok már több mint tíz éve lehetővé teszik, hogy a hazai vállalatok számláikat és másodbizonylataikat elektronikus aláírással és időbélyeggel hitelesítsék. Évről évre egyre több vállalat veszi át a gyakorlatot, ám az elektronikus számlázás hazai elterjedtsége még így is az európai uniós átlag alatt van. A NETLOCK Kft. és a MultiSoft Kft. közösen kidolgozott megoldása most egyszerűbbé teszi az elektronikus számlázási rendszer bevezetését a Microsoft Dynamics NAV vállalatirányítási rendszer felhasználói számára.

"Az informatikát érintő fejlesztési beruházások során a döntéshozók általában olyan megoldás kiválasztására törekednek, amely zökkenőmentesen illeszkedik a meglévő infrastruktúrába. Amennyiben egy cég már rendelkezik egy bejáratott vállalatirányítási információs rendszerrel, az új funkciókat érdemes ezekbe a rendszerekbe integrálni. A MultiSofttal közösen kifejlesztett megoldásunk pontosan ezt teszi lehetővé a Microsoft Dynamics NAV felhasználói számára az elektronikus számlázás terén” – foglalta össze Szabó Zoltán, a NETLOCK Kft. termékmenedzsere.

A Microsoft Dynamics NAV ERP rendszer a kis-, közép- és nagyvállalatok körében egyaránt nagy népszerűségnek örvend, és számos iparági és speciális megoldással rendelkezik. A rendszer önmagában is képes elektronikus számlák generálására, ám ahhoz, hogy ez megfeleljen a hazai ÁFA törvényben leírt feltételeknek, elektronikus aláírással és időbélyeggel kell igazolni a dokumentum eredetiségét, hitelességét és sértetlenségét. Erről gondoskodik a NETLOCK Kft. és a MultiSoft együttműködésében készült, a Microsoft Dynamics NAV vállalatirányítási rendszerhez fejlesztett elektronikus számla- és másodbizonylat-hitelesítő modul. A moduláris kialakításnak köszönhetően a vállalatok számára rövid idő alatt, minimális fejlesztéssel kivitelezhető az áttérés az elektronikus számlázásra.