BLI díjat nyert a Sharp multi funkciós készüléke

forrás: Prím Online, 2014. február 21. 16:45

A Buyers Laboratory LLC, az alapos laboratóriumi vizsgálatokra specializálódott független intézet újra elismerte egy Sharp termék minőségét, az MX-7040N multifunkciós készülék elnyerte a "Pick" díjat.

 

Díjazták az MX-7040N készülékét. Az elismerést az akár 70 oldal/percenkénti sebességre képes fejlett, A3-as, színes multifunkciós készülékek kategóriájában nyerte el a készülék. A Sharp terméke megbízhatósága és kiváló minőségű nyomatai miatt vívta ki a zsűri tetszését.

 

Az MX-7040N további előnyös tulajdonsága a szkennelés funkció. A folyamatos előnézet funkciónak köszönhetően lehetőség van megnézni, elforgatni, mozgatni, nagyítani és törölni a nyomtatott oldalakat. A készülék kétoldalas nyomtatási sebességét és érintőképernyőjének működését is kiemelték. A zsűri értékelte az ún. „szín törlés” funkciót, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy módosítsák a hátteret, vagy töröljenek űrlapokban és más dokumentumokban megtalálható különböző színes elemeket. A funkció rendkívül hasznos lehet dokumentumok OCR technikával történő gépi feldolgozása során.

 

A Sharp MX-7040N a legmagasabb maximális papírkapacitás, a legnagyobb alapkiépítésben elérhető memória és merevlemez kapacitás terén is lekőrözi versenytársait. A fényképek minősége is az elérhető legmagasabb minősítést kapta.

 

A zsűri a Sharp készülékének további egyedi funkcióit is értékelte. Az MX-7040N lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a hálózathoz csatlakozzon, valamint biztosítja a feldolgozott dokumentumok védelmét. Ez a nagyméretű, 10 hüvelykes érintőképernyőnek és a legkorszerűbb adatvédelmi megoldásoknak köszönhető. A készülék rendelkezik egy közvetett toner tartállyal, így a festékkazettát akár nyomtatás közben is ki lehet cserélni. A felsorolt funkciók révén az MX-7040N lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy gyorsan és fennakadás nélkül kezelje a legfontosabb irodai feladatokat is.

 

A BLI "Pick" díja

 

A BLI "Pick" díját évente kétszer függetlenül ítélik oda azoknak a termékeknek elismerésül (számos különböző kategóriába sorolva), amelyek kiváló teljesítménye bebizonyosodott a BLI által elvégzett alapos laboratóriumi vizsgálatok során.

 

Aalapját egy sor szigorú, két hónapig tartó laboratóriumi vizsgálat képezi. Az értékelési folyamat tartalmaz egy többoldalú tartóssági vizsgálatot is, amelynek része az egyes készülékek gyártó által meghatározott maximális terhelhetőségi időszakának vizsgálata. A BLI által végzett tartóssági vizsgálat a maga nemében egyedülálló az irodai berendezések tesztelése terén.

 

Minden készüléket értékelnek az egyszerű használat, a kínált kellékanyagok, a teljesítmény és az érték szempontjából. Minden olyan termék, amely sikeresen teljesíti az Intézet laboratóriumi vizsgálatait, elnyeri az "ajánlott" vagy "nagyon ajánlott" BLI pecsétet, illetve a "Megbízhatósági igazolást", vagy a legjobb minőség igazolását: a "Pick" díjat. A BLI "Pick" díja igen tekintélyes: ha a termék kiválasztási folyamat során a fogyasztók és az informatikai igazgatók megbíznak a minősítésben, az egy igen jó jel.