Keresik a közép-kelet európai régió legjobb női startupjait

forrás: Prím Online, 2014. február 22. 15:20

Józsefváros nemrég megnyílt vállalkozói inkubátorháza, a H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ egyedülálló régiós versenyt indított útjára azoknak az ötletgazdáknak, startup vezetőknek és startup csapatoknak, ahol a tulajdonosok vagy az alapítók minimum fele nő.

Az első közép-kelet európai női startup versenyre (www.ceews.com) azon startup csapatokat várják, amelyek a régióból indulva szeretnék meghódítani termék vagy szolgáltatás ötletükkel a világot.

Az ötletek tekintetében nincsen tematikai megkötés, és bár az eddigi hazai versenytapasztalatok főleg a mobil és biotechnológiai fejlesztéseket ösztönözték, számos sikeres, befektetést kapó ötlet valósult meg divat, művészet és gasztronómia területeken is. 

A jelentkezők közül a díjazottakat három körben  választják ki. Az első körös 20 projektet a régió legnépszerűbb startup “arcai” választják ki és értékelik szavazataikkal. A felkészülési hétre eljutó 5 csapatot már a VIP zsűri értékelése alapján választják ki. Ezek a csapatok március 24-én prezentálhatják ötleteiket a zsűri és más befektetői társaságok előtt, hogy elnyerjék a több mint 160 millió forint befektetési alap egy részét, a H13 éves- és féléves inkubációt, vagy további nemzetközi jelenléthez segítő startup konferenciatámogatásokat, és a felajánlott szolgáltatás- és termékajándékok valamelyikét. 

Óriási befektetési összegek, nagy nyeremények várnak a legtehetségesebb női vállalkozókra az első CEE Women Startup versenyen a H13-ban. A verseny létrehozói bíznak benne, hogy a rendezvény nagyszerű lehetőséget teremt az egyre növekvő startup és befektetői közösség számára, hogy átfogó képet kapjon a legjobb női vállalkozói csapatokról és projektjeiről egyaránt. A versenyt hagyományteremtő céllal indítják, egyrészt azért, hogy a nők- a gazdasági versenyképesség megteremtésének kulcsszereplőiként- tehetségüknek és vállalkozói kompetenciájuknak köszönhetően figyelmet kapjanak, ezzel is biztatva társaikat a globális piacok meghódításában. Másrészt, hogy igazi kuriózummal szolgáljanak a régió startup ökoszisztémájának szereplői számára.


Így mindenképp érdemes meglátogatni és nyomon követni a verseny eredményeit a www.ceews.com weboldalon.