Google Cloud Print szolgáltatás OKI multifunkciós készülékeken

forrás: Prím Online, 2014. február 26. 11:09

A Google felhőalapú nyomtatási technológiájának köszönhetően az OKI Google Cloud Print támogatással rendelkező készülékeivel bármilyen dokumentumot kinyomtathatunk távolról, akár mobileszközről is.

Mobilnyomtatási szolgáltatásainak bővítéseként az OKI egyes színes A4-es multifunkciós készülékeiben elérhetővé tette a Google Cloud Print technológiát. A japán gyártó portfóliójában elsőként az MC300 és MC500 sorozat tagjai rendelkeznek ezzel a funkcióval, a jövőben pedig tovább bővül a kompatibilis készülékek köre.


A Google Cloud Print lehetővé teszi a gyors és egyszerű nyomtatást bármilyen internetkapcsolattal rendelkező eszközről, legyen az okostelefon, táblagép, laptop vagy asztali számítógép. Ezen technológia és az OKI Google Cloud Print támogatással rendelkező készülékei révén a felhasználók kiváló minőségben nyomtathatnak üzleti dokumentumokat akár Gmail fiókból vagy Google Docs-ból is, amikor csak szükségük van rá.


A nyomtatóhoz való csatlakozás nem igényli külön meghajtó telepítését, mindössze egy olyan alkalmazásra van szükség, amely együttműködik a Google Cloud Print szolgáltatással. Amennyiben egy weboldalt szeretnénk nyomtatásban látni, még ez sem szükséges, hiszen a Chrome böngészőből a Ctrl+P billentyűkombinációval azonnal nyomtathatunk.


Az MC300 és az MC500 sorozat tagjai kompakt formában és elérhető áron kínálnak széles körű funkcionalitást. A készülékeket nagy papírkapacitás, gyors nyomtatási sebesség, korszerű digitális LED technológia és részletgazdag színes nyomtatás jellemzi.

Google Cloud Print támogatással rendelkező készüléktípusok az EMEA régióban: MC332dn, MC342dn, MC342dnw, MC352dn, MC362dn, MC562dnw

A Google Cloud Print funkció használatához bizonyos esetekben szükség lehet a készülékek szoftverének frissítésére.